Första bilderna: Här är Cadillac:s kommande elsuv

General Motors har bestämt sig för vilket av deras varumärken som ska gå i bräschen för deras elbilssatsning. Cadillac blir det som får ikläda sig...

Annons
Annons

General Motors har bestämt sig för vilket av deras varumärken som ska gå i bräschen för deras elbilssatsning. Cadillac blir det som får ikläda sig den rollen – det kan vi konstatera efter att de släppt bilder på en kommande elsuv.

Utöver bilderna, som man ska komma ihåg föreställer ett koncept och inte en produktionsfärdig bil, vet vi inte så mycket om denna bil – inte ens vad den ska heta. Det Cadillac har bekräftat såhär långt är att den kan utrustas med antingen två- eller fyrhjulsdrift och att den ska säljas globalt.

Bilen ska byggas på General Motors BEV3-plattform, som är flexibel i det att den kan användas till flera olika modelltyper och är kompatibel med fyr- och tvåhjulsdrift – både fram och bak.

Även om det rör sig om ett koncept än så länge är bilen inte så extremt ”spacead” som ju koncept kan vara. Detta kan borga för att Cadillac inte ändrar så mycket till den bil som sedan sätts i produktion.

När vi få se denna bil på riktigt återstår att se.

Annons
Annons
Rulla till toppen