Inget svenskt säljstopp för Tesla

I flera års tid har svenska Transportstyrelsen haft ett ärende öppet som hade kunnat innebära att försäljningen av Tesla Model S hade kunnat stoppas. Så...

Annons
Annons

I flera års tid har svenska Transportstyrelsen haft ett ärende öppet som hade kunnat innebära att försäljningen av Tesla Model S hade kunnat stoppas.

Så blir det inte. Transportstyrelsen kommer inte förbjuda Teslas försäljning i Sverige och ärendet läggs nu ned.

”Detta är ett ärende som vi följt under tre år och som vi nu avslutar eftersom vi ser att risken för olyckor med Autopilotsystemet minskat”, säger Anders Gunneriusson, senior rådgivare på Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen hade ett så kallat Artikel 29-förfarande öppet om Tesla. På så sätt hade myndigheten möjlighet att starta en utredning om att stoppa Teslas försäljning i Sverige. Men någon utredning inleddes aldrig och ärendet läggs nu alltså ned.

Anledningen till att Transportstyrelsen över huvud taget öppnade ärendet var att Tesla kunde uppdatera en viktig säkerhetsfunktion (Autopilotsystemet) över nätet, utan att bilen genomgick ett nytt typgodkännande inom EU.

 

In English: The Swedish Transport Agency has decided to close the Tesla case and not prohibit sales of Tesla vehicles in Sweden. Read more in this PDF.

Annons
Annons
Rulla till toppen