Här är Volkswagens ”mobila powerbank” för elbilar

För några månader sedan berättade Volkswagen om en intressant nyhet för elbilister – och nu har den visats upp officiellt. Det handlar om VW-koncernens mobila laddstation för...

Annons
Annons

För några månader sedan berättade Volkswagen om en intressant nyhet för elbilister – och nu har den visats upp officiellt.

Det handlar om VW-koncernens mobila laddstation för elbilar – alltså ett slags powerbank för alla som vill kunna ladda sin elbil där det inte finns någon fast installerad snabbladdare. Volkswagen nämner storstäder, festivaler och sporthändelser som exempel.

Laddarna kan förse elbilar med snabbladdning på upp till 100 kW och totalt innehåller snabbladdarna 360 kWh energi. Laddarna består av återanvända elbilsbatterier som därmed får ett ”andra liv” innan de återvinns.

Volkswagens hemstad Wolfsburg ska få 80 av dessa mobila snabbladdare framöver. De kan snabbladda upp till fyra fordon åt gången, inklusive cyklar. Laddarna fungerar även vid ett elavbrott och kan därmed bli en viktig faktor i att hålla bilparken rullande även vid lokala elavbrott.

Annons
Annons
Rulla till toppen