Volkswagen ID.3 ska bli kompaktsuv

En högbyggd variant av ID.3 är påväg och den kan komma att heta ID.3 X. Volkswagen vill förtydliga sin namnstruktur och X:et kan bli en viktig del i den förändringen.

Annons
Annons

Volkswagen arbetar för att förtydliga namnstrukturen för elbilarna och ett väntat steg är att ge alla suvar tilläggsnamnet X. Det framkommer i en artikel från Autocar. 

– Det är ett alternativ, ett inte otroligt sådant, att suvmodellerna kommer särskiljas med bokstaven X. Det är dock inte 100 procent säkert. Vad vi än gör måste det vara konsekvent genom hela modellflottan, i och med att vårt utbud av bilar är brett och på sina håll överlappande måste vi göra något åt det, säger Volkswagens vd Thomas Schäfer till Autocar.

Dessutom diskuterar man internt om hur man ska kunna inkorperera de klassiska namnen från bensin- och dieselbilarna i elbilsutbudet när förbränningsmotorbilarna fasas ut. Välkända namn som Golf och Polo vill man inte slarva bort i skiftet till helt eldrivet. 

– Framförallt Golf-namnet är väldigt värdefullt. Men samtidigt har ID-beteckningen fått stort momentum, påpekar Schäfer.

MEB-plattformens minsting ID.3 blir sannolikt första bil att bära suv-X:et. Den väntas landa 2025 och ska säljas vid sidan av ID.3. 

Annons
Annons
Rulla till toppen