Polestar 7 kan bli första modellen tillverkad i Europa

Polestar har just nu produktion i både Kina och USA. Men målet är att utöka tillverkningen till Europa. Däremot hamnar beslutet till sist hos Volvo som får avgöra deras framtid.

Annons
Annons

Polestar har ambitiösa mål, så låter det i alla fall om du frågar vd:n Thomas Ingenlath. I år är målet att sälja 50 000 bilar, en siffra som väntas nå 290 000 år 2025. Utöver det ska det fram till 2026 släppas tre nya modeller, Polestar 4, 5 och 6.

Men något som har saknats på agendan är att ta produktionen till Europa. De tre nya modellerna som ska lanseras är alla planerade att tillverkas i Kina. Polestar har nu beslutat sig att komma till Europa, men det kommer dröja minst fem år.

– För oss är det viktigt att någon gång komma till Europa, mest troligtvis kommer det hända när vi börjar tillverka Polestar 7, säger Thomas Ingenlath till Automotive News.

Idag förlitar sig Polestar på två av sina största aktieägare, Volvo Cars och Geely, när det kommer till tillverkningen av deras elbilar. Det är därför inte orimligt att Polestar 7 i så fall kommer byggas i någon av Volvos europeiska fabriker. Men exakt var någonstans återstår att se.

– Det är upp till Volvo att bestämma var någonstans bilarna skulle kunna byggas, säger Ingenlath. 

Annons
Annons
Rulla till toppen