Artiklar

Skribent: Björn Bergman


Raffinerad snålteknik
Raffinerad snålteknik
Premium VW Touareg Hybrid. Volkswagens första hybridmodell blir suven Touareg, klar 2011. Med bensin- och elmotor plus avancerad reglerteknik spar den 25 procent bränsle i stadstrafik. Vi har kört prototypen, som dessutom är tyst och snabb.
Passat BlueMotion: Kloksnål
Passat BlueMotion: Kloksnål
Premium VW Passat Variant 2,0 TDI BlueMotion. Volkswagen kör hårt med BlueMotion som klimatsmart och här är Passat med andra generationens snålteknik som även omfattar start-stopp. Den känns helrätt.
Rymligast per krona
Rymligast per krona
Premium Dacia Logan MCV. Lågprismärket Dacia har gjort succé i Europa och nu finns det i Sverige. Kombin Logan MCV ger massor av utrymme per krona.
Praktiskt högbygge för cityfolk och pensionär
Praktiskt högbygge för cityfolk och pensionär
Premium Opels "skokartong" Agila har blivit lägre, snyggare och tuffare. Den är rymlig, praktisk och ekonomisk. Men glöm körglädje och utflykter i omkörningsfiler.
Citypendeln
Citypendeln
Premium Chevrolet Matiz SE. Den är Sveriges billigaste, men har ändå fem dörrar och plats för fyra vuxna. Som kortfärdsbil är den ok. Fast antisladd finns inte.
Forester BxD: Terrängdiesel
Forester BxD: Terrängdiesel
Premium Subaru Forester Boxerdiesel. Nu finns Subarus boxerdiesel också till nya generationen av Forester, märkets mest suv-betonade kombi. Där sitter den perfekt.
Åtta personliga navigatorer
Åtta personliga navigatorer
Premium Nya personliga navigatorer. Satellitnavigatorn i fickformat sjunker i pris och blir smartare för varje halvår. Vi har testkört sex nya i toppklass och två till budgetpris. Res ingenstans utan en!
Större än sin egen klass – och billigare
Större än sin egen klass – och billigare
Premium Skoda Fabia Combi 1,4. När nya Fabia Combi lanseras i februari lär den bidra till Skodas framgångar i Sverige. Två av argumenten: större bagage än Volvo V50, lägre pris än Peugeot 207 SW. Dessutom är den trevlig att köra.
Orimligt dieselpris
Orimligt dieselpris
Premium Skoda Fabia 1,9 TDI. Fabia är dagens bästa småbil, konstaterade vi i ams 17/09 när vi körde bensinversionen. Den finns även med två dieslar, men ingen av dem ger rimlig totalekonomi.
Semesterbilen
Semesterbilen
Premium Opel Vectra 1,9 CDTI. Vectra Caravan är jätterymlig för folk och packning, och med 150-hästarsdieseln är den idealisk för långfärd i Europa.
MPS: En buse - och en gentleman
Premium Mazda 6 MPS. Nya muskelmodellen visar att Mazda behärskar både tekniken och känslan. MPS-6:an är ruskigt potent – men aldrig rå.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent