Beteendena som irriterar mest under bilresan

Det här irriterar oss mest under bilresan, och den låten ska du sätta på för att förbättra stämningen!
Annons

Är du den som lämnar kvar skräp i bilen efter resan, eller är du den som kommenterar bilkörningen som en riktig baksätesförare? Då kanske du ska tänka om.

Circle K har i samarbete med Kantar Sifo undersökt vad som irriterar svenskarna mest med sina medresenärer och vilken låt som är bästa att lyssna på under bilresan.

– Att åsikter om körningen toppar listan förvånar inte, och inte heller att skräp i bilen hamnar högt upp. Att fjärdeplatsen tas upp av medresenärer som sitter och pratar i mobilen under resan är dock intressant, och en bra påminnelse om vår viktigaste uppgift när vi sitter i passagerarsätet – nämligen att vara ett sällskap till föraren, säger Erika Söderlund, kommunikationschef på Circle K.

De fem mest irriterande beteendena:

  1. Gnäller på/har åsikter om körningen
  2. Skräpar ner i bilen
  3. Är en ”backseat-driver”
  4. Pratar i telefonen hela tiden
  5. Dålig kartläsare

Att gnälla på eller ha åsikter om körningen och att vara en ”backseat-driver” låter lite som synonymer. Men klart är att det är det mest irriterande en medresenär kan göra. Hamnar man i det läget där resterande medresenärer blir irriterade finns det bara en sak att göra – sätta på en riktigt bra låt.

Men se upp så att du inte sätter på en låt som bara du gillar. Har du svårt att välja rätt så sikta på pop- eller rocklåtar, i nästan 9 fall av 10 uppskattas det, enligt Kantar Sifos undersökning.

De fem bästa låtarna att lyssna på under bilresan:

  1. ABBA – Dancing Queen
  2. Queen – Bohemian Rhapsody
  3. Bruce Springsteen – Born to run
  4. Rammstein – Du hast
  5. Veronica Maggio – Välkommen in

Källa: Circle K/Kantar Sifo

Annons
Annons
Rulla till toppen