F1: Det här visste du inte om racinghjälmar

PREMIUM Hjälmtillverkaren avslöjar: så byggs och testas F1-förarnas viktigaste skydd. ”Det första testet utfördes till följd av Felipe Massas krasch”, kommenterar Bells vd Stephane Cohen.
Annons

Du kanske inte har ägnat någon närmare eftertanke åt att hjälmarna som skyddar våra favoritförare ser olika ut. Och ännu mindre på att det finns olika leverantörer. Faktum är att det finns åtminstone fyra stora hjälmleverantörer representerade på Formel 1-gridden. 

Bell Racing Helmets sysselsätter över 50 anställda och har sitt huvudkontor i Bahrain, bokstavligt talat ett stenkast från Bahrain International Circuit. Det är även här som tillverkarens forsknings- och utvecklingscenter finns.

– Jag brukar inte beskriva Bell Racing Helmets som en tillverkare av hjälmar, inleder Stephane Cohen, som startade försäljningen av Bell i Europa, samt numera vd i moderbolaget Racing Sports Group. Jag beskriver det som ett företag inom research och utveckling, med tillgång till en fabrik. Vilket även skiljer oss från våra konkurrenter.

Annons
Annons
Rulla till toppen