Glöm Volvokombin – här är de rymligaste familjebilarna enligt ägarna

Glöm Volvokombin – här är de rymligaste familjebilarna enligt ägarna

Är det något märke som är förknippat med barnfamiljer, semesterpackning och skidresor är det Volvo. I årtionden byggdes rymliga packåsnor där funktion definitivt gick före form på Torslanda.

Men nu är det andra tider. Volvo har visserligen experimenterat med lite mindre rymliga modeller i många år, som 480 och C30, men det första steget mot en "sportkombi" togs med V50 och ersättaren V60.

Nu kan inte heller stora V90 locka med klassbäst utrymme, enligt ägarna. Visst, Volvo V90 är fortfarande en stor bil, men sett till sina yttermått är den knappast rymligast i klassen, särskilt inte med det kraftigt sluttande bakpartiet.

Vi tar hjälp av ägarnas egna betyg i auto motor & sports begagnatdatabas för att ta reda på vilka som är de rymligaste familjebilarna. Vi har över 50.000 betyg i databasen och våra Premiummedlemmar kan själva söka fram betygen här.

Ägarna saknar 40/20/40-fällningen från äldre Volvomodeller i V90.

Ägarna sätter betyg på kupéutrymmena (fram och bak) samt ett separat betyg för bagageutrymmet. Där är det inte bara största möjliga utrymme som räknas utan också flexibiliteten. Går det smidigt att fälla baksätet? Får barnvagnen plats på bredden? Följer insynsskyddet med upp när luckan öppnas?

I den här granskningen har vi räknat samman dessa två betyg till ett gemensamt snittbetyg för utrymmena i hela bilen.

Resultatet visar en tydlig vinnare, och det är Skoda Superb. Sett till sitt pris är det en bil som ger otroligt mycket utrymme för pengarna. Bakpartiet är ganska upprätt och lastytan är bred och lättillgänglig. Utrymmena är också fina fram, men det är faktiskt baksätet som är bäst: det är slösande rymligt framför allt för benen. Limousinkänsla!

Vi hittar också Volvo XC90, Tesla Model X och Audi Q7 på topplistan, men det är trots allt inte så konstigt eftersom de är betydligt större än V90.

Bland kombibilarna hittar vi även Subaru Outback, Mercedes E-klass och gamla trotjänaren Volvo XC70 på listan. Samtliga lockar med stora utrymmen som är smart utnyttjade.

Det finns två överraskningar i toppen av listan: dels "doldisen" BMW 3-serie GT, som inte alls säljer lika bra som den vanliga 3-serie Touring, men som är betydligt rymligare enligt ägarna, och dels Tesla Model S som har ett enormt bagageutrymme och även ett smart lastutrymme framtill men som har ganska dåligt baksäte.

I kombiklassen gör du klokt i att undvika Volvo V60, Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes C-klass och Jaguar XF Sportbrake – det är alla trevliga bilar men de har andra fördelar än just utrymmena.

Fotnot: Bilbetygen är hämtade ur auto motor & sports begagnatdatabas. Vi har rensat bort bilmodeller med färre än 20 svar. Vi valde modellår 2014–2019.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag behöver mycket utrymme i min bil.
266
101