Volvo XC90 strular mest i suv-klassen – här är 4 smarta alternativ

Konkurrenterna är mer driftsäkra, enligt siffror från ägarna själva.

Volvo XC90 strular mest i suv-klassen – här är 4 smarta alternativ

Den är en drömsuv för många familjer – men Volvo XC90 kan också vara en riktig strulbil, enligt ägarna som satt betyg på sin bil i vår begagnatdatabas.

Volvo tog ett jättekliv med nya XC90-generationen. Den byggde på en helt ny plattform och hade mycket ny teknik under skalet.

Men det straffade sig. De första årsmodellerna orsakade ägarna mycket huvudvärk – det märktes inte bara i vår begagnatdatabas utan också i större undersökningar som amerikanska JD Power. Där rasade Volvo långt ned på listan.

Det är framför allt elfel som retat upp XC90-ägarna, och du kan läsa våra mer ingående begagnattester här om du är på väg att slå till. De är öppna för våra Premiummedlemmar och du kan enkelt bli Premiummedlem direkt här.

Tittar vi på Volvo XC90 modellår för modellår kan vi se ett tydligt "hack" när gamla modellen – som inte heller den var felfri ens när den lades ned – ersattes av den nya generationen. XC90 har dock blivit bättre år för år, och 2019 års bilar för ett högre driftsäkerhetsbetyg än snittbilen enligt ägarna.

Men du som är spekulant på en begagnad XC90 tittar förmodligen inte på modellår 2019 utan en något äldre. Här nedan tipsar vi om några modeller som också kan vara värda att överväga – särskilt eftersom de enligt ägarna är betydligt mer driftsäkra.

Allra bäst i den här granskningen är Audi Q7 som får ett driftsäkerhetsbetyg på hela 92 procent – överlägset bäst i klassen och även bättre än snittbilen. Q7-ägarna är faktiskt nöjda med det mesta i bilen och du kan läsa hela vår begagnatanalys här.

Porsche Cayenne lyckas även den bra i vår undersökning med ett driftsäkerhetsbetyg på 87 procent. Se dock upp med lite dyrare reservdelar, så om något går fel är det bra om du har maskinskadeförsäkring på Cayennen.

Volkswagen Touareg och BMW X5 är varken bra eller dåliga när det gäller problemfriheten, enligt ägarna, men de är i alla fall båda bättre än XC90.

Fotnot: Bilbetygen är hämtade ur auto motor & sports begagnatdatabas. Vi har rensat bort bilmodeller med färre än 20 svar. Vi valde modellår 2014–2019.

 
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har haft en bil som strulat riktigt mycket.
47
79