Prylkoll: Nürburgring-monopol och Ronnie-hyllning

Vi fortsätter att klämma på nya prylar: Denna gång en domkraft av luft, en hyllning till Ronnie Peterson och en Lamborghini för oss alla.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


Peterson-hyllning i hyllan

Tyrrell P34 var och är en av F1-historiens mest innovativa bilar. Designad av Derek Gardner gav sexhjulingen teamet stor framgång 1976, speciellt för Jody Scheckter. Men följande säsong gick inte lika lätt, då i händerna på Ronnie Peterson och Patrick Depailler. Ronnie kom faktiskt bara på pallen en gång med P34 och det var i Belgien (då Gunnar Nilsson för övrigt vann). I sommar släpper GP Replicas en modell i skala 1/18. Produktionen är begränsad till 500 exemplar. Hur många hamnar i svenska bokhyllor?

PRIS: ca 2 100 kr • LÄS MER: tmcollectibles.com


Motorsport-monopol

Det finns över tusen olika versioner av Monopol. Men utgåvorna baserade på tv-serier, rockband och fotbollslag står sig slätt mot den här versionen – Monoply Nürburgring. Detta är faktiskt den andra utgåvan, vad som är uppdaterat är något oklart. Det går givetvis ut på att köpa upp mesta möjliga antal partier av banan. Karussell och Brünnchen är de "finaste adresserna". Givetvis är även spelpjäserna motorsportanpassade.

PRIS: 470 kr • LÄS MER: nuerburgring-shop.de


Lego-Lambo

I och med att den riktiga Lamborghini Sián FKP 37 kostar mer än 20 miljoner kronor och bara kommer att tillverkas i 63 exemplar är den lite svår att få tag i. Som tur är finns dock en Legoversion av bilen som är mer tillgänglig. Modellen i skala 1:8 har inte samma fartresurser som originalet, men med sina 3 696 bitar kommer den hålla dig sysselsatt en bra stund framöver – om du är en person som känner för att lägga flera tusen kronor på en legobil.

PRIS: 4 299 kr • LÄS MER: lego.com


Högspänning

En spänningsomvandlare är en bra pryl att ha liggande i bilen om man någon gång skulle behöva ett vägguttag under färd för att exempelvis ladda upp en laptop. Företaget Komplett har en snygg och praktisk variant som passar i bilens mugghållare och kopplas in direkt till 12-voltsuttaget. Den har även ett inbyggt USB-uttag för snabbladdning av telefonen. Klarar 150W kontinuerlig belastning och stänger av sig själv om bilbatteriet är på väg att laddas ur. 

PRIS: 549 kr • LÄS MER: komplett.se


Underbara uppblåsbara

Den här prylen kanske kommer att uppskattas mest av offroadentusiasterna, men vi kan föreställa oss många scenarier där den kan vara väldigt användbar. Vad det är? I praktiken en domkraft som fungerar på i princip vilket underlag som helst. Lägg ballongen under bilen, anslut slangen till avgasröret, starta motorn och bilen kommer att lyfta sig över marken utan att någonting skadas. Klarar 3 ton.

PRIS: 790 kr • LÄS MER: conrad.se