Prylkoll: 240-bibel och bädd för baksätet

Vi fortsätter att klämma på nya prylar: Denna gång om en kulturinstitution, ett mörkersikte för bilen och portabel skugga.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


240-bibel

Volvo 240 är en kulturinstitution. Det svenskaste vi har. Sossecontainrarnas sossecontainer. Och nu finns det en bok som berättar historien om hur modellen blev till, byggd på en rad intervjuer med personer som varit centrala för utvecklingen av Volvos storsäljare som tillverkades i 2,8 miljoner exemplar under 19 år. Svensk industrihistoria i fikabordspaketering.

Pris: 295 kr • Läs mer: tnf.se


 
 
 

Se i mörkret

Kameror som kan se i mörkret har funnits som tillval till dyra lyxbilar i många år. Men man måste faktiskt inte köpa en svindyr bil för att få funktionen. Lanmodos night vision-system kan monteras på instrumentbrädan i vilken bil som helst, och förmedlar en tydlig bild av vägen framför bilen oavsett om det är ljust eller mörkt ute.

Pris: ca 4 600 kr • Läs mer: lanmodo.com


 
 
 

Portabel skugga

Det är inte alltid det finns en skuggig plats att parkera på under sommaren. Därför har Lanmodo hittat på ett sätt att ta med sig sin egen skugga i stället. Deras motoriserade, portabla tält monteras på bilens tak med sugkoppar och kan sedan fällas ut med hjälp av en fjärrkontroll. Tillverkaren hävdar att tältet håller bilen sval, samtidigt som det skyddar den mot allt från kvistar
till fågelskit.

Pris: Ca 3 700 kr • Läs mer: lanmodo.com


 
 
 

Mini-Rolls

Rolls-Royce har börjat bygga leksaksbilar. Förmodligen världens dyraste leksaksbilar. Den här replikan av en Cullinan i skala 1:8 kostar enligt uppgift från omkring 160 000 kronor, och det priset kan lätt fördubblas om man vill ha sin leksak specialbyggd. Rolls-Royce rättfärdigar det saftiga priset med att "varje modell är handbyggd av mer än 1 200 komponenter för att möta högsta möjliga standard."

Pris: "På förfrågan" • Läs mer: rolls-roycemotorcars.com


 
 
 

Bädd i baksätet

Enligt Svensk Privatresebarometer 2020 ska 89 procent av svenskarna ut på bilsemester i sommar. Vad passar då bättre än att tipsa om världens förmodligen lyxigaste portabla bilsäng? Företaget Dreamcase har gjort sig kända på sociala medier för sina modellanpassade sängar till Tesla, men de bygger dem till andra bilmärken också. Tempurmadrass, täcke och kuddar ryms i en låda som sedan enkelt fälls ut till en ordentlig dubbelsäng i bilen.

Pris: Ca 7 000 kr • Läs mer: Dreamcase.eu