Prylkoll: Kultur och hörlur

Vi fortsätter att känna och klämma oss fram. Denna gång en kulturspecial med "Lövis"-målningar, Ferrari-böcker och Lancia-klassiker i lego (och på riktigt).

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


McHörlur

Högtalartillverkaren Klipsch plus sportbilstillverkaren McLaren är lika med sant. McLaren har nämligen lånat ut sitt namn till Klipsch, som har använt det till att göra en svart-orange version av sina trådlösa in-ear-hörlurar. Klipsch skriver att högtalarna är byggda för att "tåla de mest högljudda och tuffaste miljöerna på planeten". Perfekt om du redan har en McLaren, eller om du bara önskar att du hade en. 

Pris: Ca 2 900 kr • Läs mer: mclarenstore.com


Le Mans-konst!

Alla har sina egna intryck när det kommer till bilar och racing. Växjöbon och forne F1-föraren Stefan "Lövis" Johansson har valt att konvertera sina till abstrakta konstverk. Bland hans motiv finns det här verket, som är en illustration av hur det känns att köra på Le Mans i full fart. "Målningen är inspirerad av de suddiga färger man ser när man kommer över krönet mot Mulsannekurvan", skriver han. Säljs som print på högkvalitativt papper.

Pris: Ca 1 600 kr • Läs mer: stefanjohansson.art


Bil-plånbok

Har du en vän som drömmer om en Porsche? Vill du ge den personen något, trots att du inte råd att ge bort en sportbil? Då är det här grejen för dig. Yourlifeincars.com säljer plånböcker med valfria bilmotiv. Så i stället för att ge bort själva bilen kan du ge bort en plånbok som påminner din vän om att spara till den själv, varje gång din vän ska ta fram betalkortet. 

Pris: Ca 520 kr • Läs mer: yourlifeincars.com


Lego-Lancia + bil

David Gustafsson från Mullsjö gillar att bygga med Lego. Och han är så pass duktig på det att han nu, tillsammans med den förra italienska rallystjärnan Eugenio Amos, jobbar med att ta fram Legoversioner av de 20 unika, renoverade och specialdesignade Lancia Delta som Amos ska sälja för omkring tre miljoner per styck. Varje kund får alltså en Legoversion av sin nya bil på köpet. Det är oklart om man kan köpa bara Legobilen. Vi tror inte det. 

Pris: Nej • Läs mer: brickscale.com


Ferraribok

I den här boken berättar Ed Heuvink historien om Ferrari. Han börjar med Enzo Ferrari bakom ratten på en Alfa Romeo, avhandlar Scuderia Ferraris motorsportäventyr genom 20- och 30-talen och avslutar med modellen 250 GTE under sent 50-tal. Boken, som även är full av vackra bilder är garanterat en exklusiv vara. Den säljs nämligen bara i 954 exemplar. Samma siffra som det totala antalet 250 GTE som tillverkades.

Pris: Ca 1 300 kr • Läs mer: rallyandracing.com