Prylkoll: Blågula minnen i svart/guld och hösten kommer!

Vi fortsätter att känna och klämma oss fram. Denna gång med blågula minnen, en påminnelse om hösten som kommer – och en racingsko som gör dig lätt på foten.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


Blågula minnen i svart/guld

Det finns ett gäng racingfärger, eller liveries, som är extra minnesvärda. Säg Lotus 72 till en F1-fantast och personen kommer garanterat mumla något om svart och guld. Att cigarettmärket John Player Special lyckades bestämma färgschemat för hela bilen får anses unikt, övriga varumärken fick anpassa sina logotyper till svart/guld. I Sverige är JPS-bilarna extra betydelsefulla då de rattades av Ronnie Peterson, Gunnar Nilsson och Reine Wisell. Klockan Heritage Racing Special mäter 42 mm i diameter och ska bara tillverkas i 172 exemplar. De 50 första släpps den 15 november.

PRIS: Ca 4 200 kr • LÄS MER: omologatowatches.com


Hösten kommer

Att köra bil i mörker är oundvikligt i Sverige. Ni vet hur det är, alla har inte lika lätt att komma ihåg att slå av helljuset och även när de gör det lyser dagens LED-lampor starkt. Norr Night Drivers gula filter hjälper mot störande strålkastare och ger tydligare kontraster. Glasögonen har en styrka på -0,25 för bättre synskärpa och de har även en antireflekterande film. Allt det gör att det blir klart bekvämare att avverka motorvägsmil under höstens mörka kvällar. Finns som både covers (på bilden) och vanliga glasögon.

PRIS: Från ca 1 000 kr • LÄS MER: norreyewear.com


Motorsport-skulptur

Efter cirka 200 kanvastryck flyttade fransosen Stéphane Dufour fokus till skulpturer. Objekten förblev desamma, sportbilar och tävlingsbilar. De solida skulpturerna är rena i sin form, men man ser ändå tydligt vad de föreställer. Abstrakt superrealism, enligt Dufour själv. Ford Mustang, Porsche 356 och 718 RSK samt Lamborghini Miura och Countach ingår i hans portfolio, alla i skala 1/18. Vi fastnade dock för Porsche 917, som finns i olika igenkänningsbara färgkombinationer. I år är det är ju faktiskt 50 år sedan segern på Le Mans. Bara en sådan sak.

PRIS: Från ca 4 000 kr • LÄS MER: sdufour.myshopify.com


Hösten kommer (del 2)

Nätterna börjar redan bli mörka. Därmed är det hög tid att ge bilen bättre helljus. Nu har Vision X släppt Shocker 40" Dual Action LED som är ett extraljus med extraljus, så att säga. Fjärrljusläget VRT (Vector Reflector Technology) används vid bra sikt och ger 25 680 lumen som räcker 688 meter. I dimma eller snö slår du över till flodläget som också har ett tufft namn, PLC (Photon Light Core Technology), där det skapar en 170 grader bred ljusbild. Vissa förare föredrar gult sken vid svåra förhållanden. Fjärrläget har alltid vitt ljus men flodläget går att beställa med vitt eller gult sken. Shocker finns även i kortare versioner: 12, 20 och 30 tum.

PRIS: Ca 26 000 kr (40 tum) • LÄS MER: rindab.se


Sockiplast för racing

Varje gram räknas inom racing. Fråga Nico Rosberg som tog fram sömlösa handskar för att spara vikt, få bättre känsla – och slå Lewis Hamilton. Nu har Stand 21 släppt en ultralätt och tunn racingsko som ger dig de två första fördelarna. Att slå Hamilton kan du inte räkna med. Air-S Speed används redan av Robert Dahlgren i STCC samt ytterligare stjärnor i Porsche Carrera Cup. Kardborreband vid snörningens övre del är tillval precis som inre kolfiberstöd. Det finns 15 färger att välja på, men varje söm och tygparti går att beställa efter egen smak. Stand 21 har 34 567 olika brodyrer i sitt bibliotek! 

PRIS: Ca 4 600 kr • LÄS MER: stand21.se