Prylkoll 22: Körskola och Fast & Furious

LEGO i över tusen delar, en luftrenare för bilkupén och nygammal radio i denna upplaga av Prylkoll.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


Fast & furious

Den här byggsatsen kittlar oss på alla de rätta ställena. Inte nog med att modellen är en väldigt tjusig replika av Doms ikoniska Dodge Charger R/T, den har också ett underbart detaljarbete. Under den öppningsbara motorhuven finns en kompressormatad V8 i miniatyr med rörliga kolvar, och chassit har riktiga länkarmar och funktionell styrning. Det finns till och med två lustgastuber i bakluckan. Totalt består bilen av 1 077 delar.

Läs mer: lego.comPris: 1 229 kr.


Luftkvalitet

Kupéfilter för bilar är en bra grej – speciellt för de som är extra känsliga för lukter, pollen, och så vidare. Det här ser till att luften inne i bilen är fri från skadliga ämnen och det renar på mindre än sex minuter. Tar bort PM2.5-partiklar, pollen, damm, avgaser, däckpartiklar, virus och bakterier. Via appen får du uppdateringar om luften i realtid. 

Läs mer: luftrenare.se • Pris: 2 799 kr.


Nygammalt

En modern bilstereo ser ofta lite fånig ut i en klassisk bil. Blinkande lampor och skräniga gränssnitt passar liksom inte in där. Lösningen är naturligtvis en bilstereo som har moderna funktioner men som ser ut som att den alltid suttit där. Blaupunkt Bremen SQR46 DAB är precis en sådan. Den ser ut som klassikern från 1986, men har dagens funktioner som DAB-radio, blåtand och USB-portar. 

Läs mer: blaupunkt.com • Pris: Ca 5 000 kr.


Filma hemma

Med en foliering, eller "wrap" som det kallas på engelska, har du möjlighet att ändra färg och finish på bilen utan att lägga ett jättejobb på att demontera, slipa och lacka. Problemet är att det vanligtvis är ganska dyrt – en professionell helfoliering kan lätt gå på över 20 000 kronor. Tur då att SC Styling säljer allt du behöver för att göra jobbet själv, till en bråkdel av priset.

Läs mer: scstyling.com • Pris: 3 990 kr för 30 meter mattsvart film.


Körskola

"Här bromsade du för tidigt. Spårvalet i kurva tre var inte optimalt. Här kan du köra fortare." Nej, det är inte en mänsklig racinginstruktör vi pratar om. Nu kan du skaffa dig en helt digital sådan. Garmin Catalyst monteras i bilens kupé. Där samlar den in prestationsdata när du kör och ger dig röstcoaching i realtid som hjälper dig som förare att nå din fulla potential ute på racingbanan. När du har kört klart får du direkt en analys över de områden där du skulle kunna tjäna in mest tid. 

Läs mer: garmin.com • Pris: 11 799 kr.