Prylar 24: Vässa ditt spel och varm bil via internet

Vi tar också en titt på bättre snökedjor, en tröja för racinghelgen och en bok med klassiska Volvo-fotografier.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


Ratta rätt

Med det här ratt- och pedalkitet lovar Logitech G att ta bilspelen till nästa nivå. Det har ett nyutvecklat feedbacksystem som knyter an till spelets fysik och ljud och som skapar en ultrarealistisk spelupplevelse. De har inte snålat på materialen heller – här snackar vi äkta läder, aluminium och stål. Finns till både PC, Playstation och Xbox.

Läs mer: logitechg.comPris: Ca 4 500 kr


Motor-mode

Brittiska T-labs senaste tillskott till kollektionen är den här designen, kallad Race Weekend. Trycket med den rutiga flaggan är en subtil påminnelse till omvärlden om din entusiasm över allt som har hjul och går fort. Det spelar nämligen ingen roll om det är F1, rally eller folkrace – helgen är alltid lite bättre när det är race.

Läs mer: t-lab.eu • Pris: Ca 330 kr


Varm morgon

Vinterns kallstarter är inte bekväma vare sig för dig eller din bil. Med den här appstyrda smarta kontakten blir det dock lättare att se till att bilen är varm när du ska åka. Det är helt enkelt en strömbrytare som är ansluten till internet, så du kan aktivera motorvärmaren (eller något helt annat) med mobilen, Google Home eller Amazon Alexa. Klarar 3 kW.

Läs mer: webhallen.com • Pris: 190 kr


Lätt grepp

Schweiziska Spikes Spider har gjort en efterlängtad förbättring av snökedjorna. Jämfört med den traditionella designen är dessa mycket lättare att montera, även när man har fastnat i en snöstorm. Och eftersom de inte monteras på insidan av däcket är de ur vägen för bilens hjulupphängning och bromsar. Finns i flera olika versioner för olika ändamål, varav en säljs som Volvo Original hos Bilia.

Läs mer: spikes-spider.com • Pris: Från ca 2 500 kr


Fotolegend

Många av de reklambilder du sett på Volvobilar från förr är tagna av Bernt Lindström – reklamfotografen som gjorde sig känd för sina i dag klassiska bilder. Nu sammanfattar historikern Ida Dicksson och konstnären Lena Knutsson hans liv och gärning i en ny bok, som också innehåller bilder som aldrig tidigare publicerats.

Läs mer: votumforlag.se • Pris: 295 kr