Prylkoll 25: Hjulklapp, garageordning och dashcam

GT3 som stereo och en XC90 till barnen i julklapp?

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


Håll koll

Alla borde ha en dashcam. Faktiskt. De är små, lätta att installera, inte särskilt dyra och gör livet väldigt mycket enklare den dagen man väl råkar ut för något i trafiken. Om du har personen som körde på dig på film kan han/hon ju inte slingra sig från skuld. Den här modellen från Truecam har en mängd smarta funktioner, bland annat en sensor som känner av när du parkerar, så du slipper sköta inspelningen manuellt.

Läs mer: seabeach.se • Pris: 1 495 kr


Hamilton hemma

Med 93 vinster är Lewis Hamilton numera officiellt världshistoriens mest framgångsrika F1-förare. Det tycker vi man borde fira med att köpa en modellversion av hans bil i skala 1:43. Tillverkaren lovar att den är naturtrogen från alla vinklar. Bortsett från att det är en leksaksbil, förstås. Passar dock utmärkt som prydnad.

Läs mer: f1store.formula1.comPris: Ca 135 kr


För garaget

Organisation är A och O i verkstaden. Rätt saker måste ligga på rätt plats, annars hinner man inte göra något annat än att leta efter verktyg. Den här verktygsbänken är en bra lösning på det problemet. Bortsett från de fem lådorna och de två skåpen att lägga grejer i fungerar den samtidigt som ett mobilt arbetsbord. Bra att ha, helt enkelt.

Läs mer: cowab.se • Pris: 11 244 kr


GT3 på burk

Den här ljudanläggningen med virtuellt 2.1-surroundsystem och Dolby digitalavkodare använder en tvättäkta ljuddämpare från Porsche 911 GT3 som subwooferförlängning. Hur coolt är inte det? Med 300 watt systemeffekt lär man dessutom kunna spela musik jättehögt. Chromecast är inbyggt.

Läs mer: porsche-design.comPris: Ca 39 500 kr


Hjulklapp

Varför inte köpa var sin bil till ungarna i jul? Det har de säkert gjort sig förtjänta av. Denna radiostyrda modell kostar dessutom bara en tusendel så mycket som en riktig XC90, trots att den har i stort sett samma funktioner. Här finns nämligen både individuell hjulupphängning på alla hjul och fungerande belysning fram och bak.

Läs mer: bilia.se • Pris: 534 kr