Prylkollen 1/2021: Nitpistol och isskrapa med spray

Den här gången kollar vi också in ett verktyg för dig i (sjö)nöd och en Volvo S90 som elbil för de allra minsta.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


Ur-RWB

REC Watches nya Porscheklocka.
Danska REC har lanserat en ny klocka, den här gången med en urtavla tillverkad av en bit av Nakai-sans legendariska RWB Stella Porsche 930. RWB, för er som inte vet, står för Rauh-Welt Begriff och är en verkstad som kombinerar det japanska och det europeiska för att skapa några av de coolaste 911:orna världen har skådat. Klockan är en hyllning till dessa ikoniska bilar.

Pris: 15.360 kr • Läs mer: recwatches.com


Nitad

IDG Tools bärbara nitpistol
Hur fäster man saker som inte kan svetsas? Man nitar dem, naturligtvis. Och med IDG-Tools nya batteridrivna nitpistol kommer nitarna sitta som berg. Den drar blindnitar på upp till 6,4 millimeter och har en dragkraft på hela 19 600 Nm, samtidigt som den inte väger mer än drygt 1,7 kilo. Perfekt för allehanda karosseriarbeten.

Pris: Ca  7.995 kr • Läs mer: industriverktyg.se


Vägra skrapa

Turtle Wax isborttagningsmedel
Ingen gillar att skrapa bilrutor. Men faktum är att ingen heller behöver göra det. 

Det enda som krävs är att du har en flaska smältspray till hands. Vätskan tinar tjocka islager på nolltid och du kan köra iväg med bilen utan att behöva förfrysa fingrarna. Funkar även för att tina dörrlås och till att frostskydda dörrlister.

Pris: Ca 60 kr • Läs mer: turtlewax.com


Barnbil

Volvo S90 i miniformat
Alla barns dröm är att ha en egen bil. Nästan allas, i alla fall. Och nu gör Volvo drömmen till verklighet. Deras batteri-drivna S90 i lämplig storlek låter barn mellan 3 och 8 år uppleva hur det känns att ha en egen Volvo. Bilen levereras komplett med metalliclack, startknapp, motorljud och fungerande fram- och bakljus.

Pris: 3.749 kr • Läs mer: collection.volvocars.com


Nödutgång

Kjells säkerhetshammare
Du har säkert inte planerat att köra din bil ned i en sjö. Men olyckor är sällan planerade – det är därför det finns säkerhetsbälten och krockkuddar. Något som bilar generellt inte är utrustade med är dock det här verktyget, som gör det lättare för dig att ta dig ut ur bilen om du skulle hamna i en situation då dörren är blockerad. I andra änden av hammaren finns en kniv för att skära av säkerhetsbältet.

Pris: 70 kr • Läs mer: kjell.com