Prylkoll 3/2021: Lego-Lambo och Porsche-mask

Vi fortsätter att klämma och känna på prylar. Denna gång med rabatt till AMS-läsare.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


Andas Porsche

Det satt långt inne. Men nu har till och med Tegnell gett andningsskydd ett visst existensberättigande – "i kollektivtrafiken under vissa tidpunkter". Men munskydden från amerikanska Striipe är snygga nog att bäras i flera sammanhang.

Som en fin gest till alla ams-läsare ger Striipes grundare, Eric Horton, en rabattkod som drar av 20 procent på priset. Skriv AMS20 vid utcheckning från onlinebutiken för att ta del av erbjudandet. 

Läs mer: striipedesign.comPris: Ca 130 kr.


Fickvärme

Parkeringsvärmare är en komforthöjare av rang. Men att behöva gå ut i kylan till bilen för att aktivera den förtar ofta känslan. Eller ännu värre, att vara på resande fot och inte kunna koppla in kabeln, och av den anledningen behöva anlända till kall bil.

Eftermontering i Karlstad har tagit fram ett kit som ger GSM/SMS-styrning av aktiveringen på befintlig värmare. Upp till fem telefoner kan auktoriseras. Alarmfunktion som skickar SMS om larmet går igång är en bonusfunktion.  

Läs mer: eftermontering.sePris: 3 295 kr.


Bramys

Den som kör en bil ombyggd av Brabus gillar att sticka ut från mängden. Det gäller i allra högsta grad den som rattar monstret G 900 – en V12-försedd Mercedes G-klass.

Capsule Collection är en klädlinje som är helt inriktad på att anamma den livsstil som bilen ska utstråla. Mönstret på dessa röda kläder innehåller diskreta Brabuslogotyper. Och det är väl just bara i denna mening som ordet diskret kan användas i Brabussammanhang. 

Läs mer: shop.brabus.com • Pris: Ca 2 500 kr (jacka), ca  2 400 kr (byxa).


Legolambon

Sián blev Lamborghinis första modell med elektrifiering. Men mildhybridteknik får anses som ett litet steg. Likväl såldes samtliga 63 exemplar på en kafferast. Nu kan du bygga bilen själv istället, men du riskerar inga stötar, här finns ingen elektrifiering. Modellen är i skala 1/8 och således 60 cm lång. Byggsatsen består av 3 696 delar och levereras i en läcker limegrön förpackning. 

Läs mer: lego.comPris: Ca 3 000 kr.


Spännande underhållning

Entusiastbilen är avställd och nu sitter du med håglös blick i soffan och väntar på våren. Men var lugn, du är inte ensam. Vi är flera som väntar lika tålmodigt. Med hjälp av en underhållsladdare för bilbatteriet kan du även vara lugn för att bilen hoppar igång som förväntat till våren.

Osram Batterycharge finns i tre utföranden, med laddström på 4, 6 respektive 8 ampere (underhållsladdning 2, 3 respektive 4 A). Dessutom är alla tre kompatibla med både litiumbatterier och blysyra/AGM-batterier. 

Läs mer: osram.sePris: Ca 795 kr.