Prylkoll 4/2021: WRC-spel och mörkrets fiende

Vi fortsätter att klämma och känna på prylar. Denna gång med rätta fartränderna.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


Optimera Ogier

Virtuell racing är tryggt, här kan ingen pandemi sätta stopp. Nu har WRC 9 släppts och det är fullt av nyheter. Kenya, Nya Zeeland och Japan har adderats till de 13 länder som fanns tidigare. Bilarna har fått bättre inställningar för dämpare och viktförflyttningen känns mer verklighetstrogen, har de riktiga WRC-förarna förkunnat. En fräck nyhet är Co-Driver Mode, där du kör online tillsammans med en vän som förare och din uppgift blir att läsa noterna.

Läs mer: wrcthegame.comPris: Ca 650 kr.


Rätt Stuck

Om tidernas fräckaste racebilar ska listas lär Audi 90 quattro IMSA GTO komma högt i tabellen. Låg, bred och eldsprutande och med magisk skönsång från den turbomatade raka femman. Den här väskan är inget av ovanstående men dess färgsättning för ändå tankarna till det fyrhjuliga monstret. På baksidan
står det quattro med stora bokstäver. Släng väskan på axeln och känn dig som Stuck eller Röhrl.  

Läs mer: audishop.se • Pris: Ca 770 kr.


Panelklockan

Alpine A110 har visat sig vara en av de senaste årens bästa körupplevelser. Ändå övervägde Renault att skrota märket, igen. Men nu har man beslutat att döpa om sitt F1-stall till Alpine F1, vilket borde säkra överlevnanden. Tyvärr har A110 ett tämligen uselt multimediasystem, tur då att ägarna kan vila ögonen på något bättre. Tissot Alpine On Board Automatic Chronograph kan nämligen lossas från sin boett och fästas på instrumentpanelen. Finns även med orange accentfärger för ägare av A110S.

Läs mer: tissotwatches.com • Pris: Ca 20 200 kr.


Mörker-fiende

Det har visserligen vänt och dagarna blir nu ljusare. Men några mörka nätter är det trots allt kvar. För dig som har bil med H7-lampor och vill ha lite extra krut i strålkastarna presenterar nu Philips lamporna X-tremeVision Pro150.

Som namnet kryptiskt antyder har dessa 150 procent mer ljus, jämfört med lägsta lagstadgade standard. Vitt ljus med 3 400 kelvin minskar ögontrötthet. Tack vare ny glödtrådsteknik är livslängden lång trots styrkan, upp till 450 timmar.

Läs mer: philips.com/x-tremevision • Pris: Ca 495 kr (2-pack).


Retro-racing

Det finns många starka sponsringssamarbeten inom racing. Bland de mest välkända fartränderna, speciellt för Porsche- och Lanciadyrkare, hittar vi de som tillhör Martini Racing. Sparco har tagit fram Heritage Collection med mängder av prylar på temat, allt från vattenflaskor, via modeplagg till FIA-klassad racingutrustning. 

Läs mer: autoracing.se • Pris: Ca 9 200 kr (hjälm), 13 100 kr (overall).