Prylkoll 5/2021: Spökjakt på bit och starthjälp

Vi fortsätter att klämma och känna på prylar. Dessutom kläder för petrolheads där du som AMS-läsare får rabatt.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


Spökjakt på bit

En av tidernas coolaste filmbilar, Ecto-1 finns nu som avancerad byggsats i Legos Creator-serie. Det finns även en simplare version för "yngre barn" så var vaksam när du beställer. Visste du förresten att Ecto-1 egentligen var en Cadillac Miller-Meteor Futura Duplex från 1959? Nu vet du det, och nu vet du också att byggsatsen består av 2 352 delar.

Läs mer: lego.comPris: Ca 1 600 kr.


Signum signalerar

Av petrolheads för petrolheads, så beskriver sig Carparrel. Bra namn för ett sådant klädmärke, och samtidigt konstaterar vi att det inte finns någon bra översättning för petrolhead. Märkets t-shirts tar till vara på legendariska bilmodellers signum. Det innebär motiv från Ferrari Testarossa, Lamborghini Miura och som här – Lancia Stratos. Carparrel ger ams-läsare en rabattkod (AMS20) som drar av 20 procent när du kommer till betalsidan. Varsågod!

Läs mer: carparrel.com • Pris: Ca 270 kr.


Lockande berlocker

Livet är för kort för tråkiga nyckelringar, lyder ett ordspråk som just myntades. Denna nyckelring påminner mer om ett klassiskt berlocksmycke och har snygga detaljer med Mercedes äldre typsnitt och märkets klassiska lagerblad. Hela "smycket" är cirka elva centimeter långt. Kommer dingla vackert vid tändningslåset på din Pagoda.

Läs mer: shop.mercedes-benz.comPris: 1 490 kr.


Rekordhyllning

Fare betyder att resa eller upptäcka, som i orden seafarer eller wayfarer. Från detta har det engelska klockmärket Farer tagit sitt namn. Modellen Ainsdale är döpt efter stranden där Sir Henry Segrave satte hastighetsrekord den 16 mars 1926, med en toppfart på 245,15 km/h i en Sunbeam Tiger 4-litre. Klockans urverk är ett batterdrivet schweziskt ETA och boetten mäter 39,5 mm
från sida till sida.

Läs mer: farer.comPris: Ca 5 900 kr.


Starthjälp x 2

Vinterns kyla är bilbatteriets fiende. Men även batteriet i din telefon eller surfplatta kan ta slut oväntat snabbt i låg temperatur. Osram BatteryStart är en ovanligt smidig och kompakt hjälpstartare med ett litium-koboltbatteri på 13 000 mAh. Eftersom den har USB-portar fungerar den även som powerbank. Och den har också en praktisk LED-lamapa, för batteritorsk får man som bekant alltid i mörker.

Läs mer: osram.se • Pris: Ca 1 400 kr.