Prylkoll 09/2021: Svartkonst

Vi fortsätter att klämma och känna på prylar. Denna gång svarta saker och Porsche-stol för de minsta.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: joakim.dyredand@automotorsport.se


Kartläsarstol

När familjens yngsta medlemmar ska åka med i din Porsche vill du givetvis att de ska sitta säkert. Nya Baby Seat i-Size (40–83 cm och max 13 kg) och Kid Seat i-Size (76–105 cm och max 22 kg) är designade av Studio F.A. Porsche och uppfyller standarden ECE R129. En Gulfblå och tvättbar överdragsklädsel är tillval. Den skyddar den svarta originalklädseln om olyckan skulle vara framme. Notera att juniorsitsarna inte är kompatibla med Porsches skalstolar.

Läs mer: porsche.sePris: Ca 4 500 kr (Baby)/ca 6 000 kr (Kid)


Svartkonst #1

Tyska ABT Sportsline har tagit fram sin fälg High Performance HR i färgen Glossy Black. Den speciella tillverkningsprocessen gör att man kan minska mängden gods med nära hälften, men ändå behålla styrkan. Det innebär att HR är 40 procent lättare än motsvarande standardfälg. Det blanksvarta alternativet kommer som 22 och 23 tum och passar nya VW Touareg samt ett gäng Audimodeller.

Läs mer: svenstigs.se • Pris: Från cirka 50 300 kr (4 st)


Svartkonst #2

Övertecknad hyser ingen större kärlek för svarta bilar. Men jag verkar vara i minoritet, av trafikbildskulören att döma. För att ni som håller fast vid svart eller andra riktigt mörka kulörer ska kunna bibehålla glansen har Turtle Wax tagit fram Ceramic Acrylic Black Polish och Ceramic Acrylic Black Wax. Båda säljs i flaskor om 500 ml.

Läs mer: seab.se  • Pris: Ca 300 kr styck


För en jubilar, typ

Bremont är något så exotiskt som ett brittiskt klockmärke, alltså med tillverkning av egna urverk. Företaget grundades 2020 i Henley-on-Thames. "Jaguar E-Type 60th" uppmärksammar att det är 60 år sedan designikonen presenterades på bilsalongen i Genève. Det ska tillverkas 60 gråa och 60 gröna klockor och i köpet ingår en körupplevelse med Jaguar Classic. Notera däckmönstret på kronan.

Läs mer: bremont.comPris: Ca 150 000 kr


För boll och bil

Saknar du kompressor i bilen kan Osram Tyreinflate 450 vara en vettig investering. Den kopplas till bilens 12V-uttag och på skärmen ställer du in önskat tryck. Ett tomt däck fylls på cirka 3,5 minuter. Det finns även munstycken för att fylla cykeldäck, badbollar, gummibåtar med mera. LED-lampan kan komma väl till pass eftersom man alltid får punktering när det är mörkt … Lika genomtänkt är urgröpningen bredvid lampknappen. Här lägger du ventilhatten medan du fyller.

Läs mer: osram.sePris: Ca 400 kr