Prylkoll 10/2021: Säkra dina hjul

Vi fortsätter att klämma och känna på prylar. Denna gång lås för hjulen, en Trans Am-klocka och en Bentley för de minsta.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: joakim.dyredand@automotorsport.se


Vinnande lås

Svenska Stöldskyddsföreningen, SSF, har tagit fram en ny säkerhetsnorm för hjullås. Lika svenska Rimgards unika lås klarade samtliga testmoment och är därmed det enda godkända fälglåset. Övriga hjullåsprodukter på marknaden klarade faktiskt inte  någon av klasserna 1, 2 eller 3. Rimgards fälglås passar de vanligaste bilmärkenas fälgar.

Läs mer: rimgard.com • Pris: Från ca 4 000 kr


Bra start

Bentley Trike är fordonet som kan följa ditt barn från ett- till treårsåldern. Trehjulingen kan byggas om i sex steg mot alltmer frihet. Trike finns i fyra färger hämtade från bilarnas utbud. Klädseln bär samma mönster som i bilarna, givetvis med kontrasterande sömmar. Notera även de snygga fälgarna. 

Läs mer: stockholm.bentleymotors.com  Pris: 4 995 kr


Kul i kurvor

Sugen på bättre väghållning till sommaren? SC Styling har ett brett utbud av coilovers, ett bättre alternativ än fast sänkning med fjädersats eftersom detta ger flexibiliteten att kunna justera höjden till den nivå man önskar. På de exklusivare systemen kan även hårdheten i stötdämparna justeras.

Läs mer: scstyling.comPris: Ca 3 000–56 000 kr


För en klassiker

Racingserien Trans-Am startades redan 1966. Den upplöstes 2006 men återuppstod 2009. Idag kör man tillsammans med två andra klasser, de faktiskt ganska underhållande racen finns för beskådning på YouTube. Omologato är ett brittiskt klockmärke som har en imponerande mängd samarbeten med racingklasser, tävlingsbanor, förare och bilklubbar – och så tar man fram anpassade klockor för dessa partners. Detta stilrena ur kommer att tillverkas i 500 numrerade exemplar. Beställer du snabbt kan du ansöka om just din klockas nummer.

Läs mer: omologatowatches.com • Pris: Ca 4 800 kr


Vägglopp

Konsertaffischer är passé, det är givetvis F1-planscher som ska pryda väggarna. Automobilist har ett samarbete med F1 och släpper i år ett konstverk inför varje GP. Varje poster trycks i endast 1 000 numrerade exemplar. Temat för årets bilder är att man ska följa med någon av bilarna längs banan.

Läs mer: automobilist.comPris: Ca 480 kr