Prylkoll 12/2021

Vi fortsätter att klämma och känna på prylar. Denna gång: slipp sladden när du polerar och vi tipsar om god doft i bilen.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: joakim.dyredand@automotorsport.se


McLyxväska

Suger det i restarmen? Tumi har gått samman med McLaren och tagit fram en serie detaljrika reseeffekter. Kabinväskan med det korta namnet Aero International Expandable 4 Wheel Carry-On har accenter i kolfiber och en lagom dos av McLarens signaturfärg papayorange.

Låset till resåren som håller persedlarna på plats liknar låset för sexpunktsbältet i Senna GTR. Det finns även en integrerad USB-port utanpå väskan, men den portabla laddaren till facket innanför får du stå för själv.

Läs mer: tumi.comPris: 8 795 kr


En kvinnas doft?

Från en dinglande pappgran till belysta Poppys, önskan om fräsch fragrans i bilkupén kan ha många skepnader.

För den som önskar en mer sofistikerad utstrålning, och exklusivare dofttoner, finns bilparfymer från Rituals. Bland sommarens nyheter hittar vi bland andra Wild Fig med noter från färska fikon, kryddnejlika och sandelträ. Eller vad sägs om Amsterdam Collection som kombinerar japansk yuzu och holländsk tulpan?

Alla dofter kommer med en träbehållare som placeras i valfritt fläktutblås. Och du, rubriken antyder inte att Rituals bara är för kvinnor, se den istället som en lämplig filmreferens.

Läs mer: rituals.comPris: Ca 190 kr


Svar direkt

Bilkörning dagen efter en fest innehållande rusdrycker bör man undvika. Vissa blir bakis och andra inte, det kan vara svårt att veta när man är körbar. Dräger, samma tillverkare som polisen använder, lanserade världens första alkoholmätare för privat bruk 2016.

Nu kommer den uppdaterade och designmässigt modernare Alcotest 4000. Mätaren säljs i Sverige med anpassningar till svenska lagar. Den levereras färdigkalibrerad och redo för test direkt. 

Läs mer: drager.sePris: Ca 2 900 kr


På väggen och vägen

Svenska Ctek är mest kända för sina underhållsladdare till bilbatterier. Nu har man även en 11 kW-laddare för elbilar och laddhybrider, Njord Go. Som namnet antyder är laddaren lätt att ta med sig, men när den monteras med tillhörande väggfäste är den godkänd för den nya skattereduktionen där avdraget sker direkt på fakturan från installatören.

Njord Go har typ 2-kontakt och levereras med en 1,5 meter lång nätkabel samt fem meter laddkabel. Med Ctek-appen (Android och IOS) tillkommer en mängd smarta funktioner.  

Läs mer: ctek.comPris: 9 995 kr

Utan sladdrisk

Polerar du bilen själv? Då har du säkert stött på besväret med att hålla maskinens sladd på ryggen. Kanske har du till och med råkat dra sladden över den nyss polerade ytan? Den fadäsen slipper du med Shinemates batteridrivna serie. Den oscillerande EB351-5/15 ger upp till 45 minuter polertid på en laddning, och 18V-batteriet återladdas sedan på samma tid. Tyst gång och låg vibrationsnivå utlovas också.  

Läs mer: shinemate.sePris: Ca 7 500 kr