Prylkoll 14/2021: Verstappens klocka och Tinas liv

Vi fortsätter att klämma och känna på prylar. Denna gång: F1-stjärnans maxade dinka och handskar med färger för olika användningsområden.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: joakim.dyredand@automotorsport.se


Maxad Monaco

Såg du dinkan Max Verstappen hade på armen när han klev upp högst på pallen efter Monacos GP? Det var nya Tag Heuer Monaco Titan Special Edition. Modellen kom redan 1969 – och slog igenom efter att Steve McQueen bar den i filmen Le Mans (1971).

Som namnet avslöjar har nykomlingen en boett i (sandblästrad) titan, för första gången på Monaco. Rotorn till automaturverket Calibre 11 syns genom det runda glasbakstycket. Läderbandet har en matt struktur som ska påminna om racingdäck. Bara 500 exemplar tillverkas.

LÄS MER: tagheuer.com • PRIS: 87 250 kr


Färg följer funktion

När jag var liten fanns arbetshandskar, bara. Nu kallas de skyddshandskar och det finns minst en för varje tänkbart arbetsmoment. Tegera Infinity från Ejendals har gjort det enkelt att välja rätt – efter färg.

Gult för torra arbeten med precision, två nyanser av grönt för vått/oljigt, rött för skärskydd och blått när det är kallt. Bara att memorera!

LÄS MER: ejendals.com • PRIS: Från ca 40 kr/par


Tina tar ton

Dansant rallydrottning med rungande värmländsk dialekt. Det är så klart Tina Thörner, som nu ger ut sin andra bok. Hon är en mångsysslare av rang med en lång karriär inom den mansdominerade motorsporten. Tragedier mixas med triumfer och döden ses i vitögat. Eller som det står i beskrivningen: "En berättelse om att alltid våga, alltid gasa och alltid försöka igen."

Den 212 sidor tjocka boken heter "Livet i hundraåttio", men jag är säker på att det ibland har gått fortare än så. Ett tips är att välja ljudboken – då får du höra hennes härliga dialekt.

LÄS MER: bokus.com • PRIS: Ca 240 kr (ljudbok ca 90 kr)


Glansdagar

Stryk på, torka av – klart. Så enkelt ska det vara att använda Sonax Profline Hybrid Coating CC One. Bakom det långa namnet döljer sig en lackförsegling som ska ge grym glans, speciellt på mörka lacker, samt en yta som blir både smuts- och vattenavstötande. En burk ska räcka till två bilar och förseglingen håller i upp till 15 månader. Det blir många glansdagar.

LÄS MER: sonax.se • PRIS: Ca 1 000 kr


Paus på paus

Surfplattan kan vara vår samtids napp. Knappast något kan lugna, eller paralysera, ett barn mer effektivt. Här ser du Orlando, ett fodral som tål tuffa tag tack vare EVA-skum och stötdämpande D30. Ytan har antimikrobiell beläggning vilket kan kännas tryggt när barn är användaren.

Däremot är nackstödsfästet mer av en hållare, vilket inte räcker vid en eventuell krock. Så förströelsen ska väl helst ske i samband med en paus på resan. Orlando passar iPad 10,2" (generation 7 och 8) och finns i tre olika färger.

LÄS MER: zagg.com • PRIS: Ca 400 kr