Prylkoll: Guldfeber och snabbare arbetsdagar

Vi fortsätter att känna och klämma på nya prylar. Som Haldas klassiska Race Pilot för dryga kvartsmiljonen.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: joakim.dyredand@automotorsport.se


Snabbare arbetsdagar

Har pandemin inneburit att du fått skapa en arbetshörna hemma? Glöm då inte ergonomin, att sitta på en köksstol hela dagarna är inte det bästa för kroppen. När du kommer tillbaka från semestern kan det därför vara läge att bjussa dig själv på en kontorsstol som ger extra fartkänsla till arbetsdagen.

Sparco har ett gäng olika modeller, vi fastnade för Icon i Martini Racing-utförande, så klart. Men det finns även andra färger. Svank- och armstöd är justerbara, säkerhetsbälten får du fixa själv...

Läs mer: autoracing.sePris: Ca 4 200 kr


Perfekt gnista

Känns logotypen bekant? Visst, det brukar stå Champion (tändstift) – och färgerna är spegelvända. Denna t-shirt kommer från 8JS, ett klädmärke grundat av Alain Prosts barn, Sacha, Nicolas och Delphine.

Fokus ligger på tåliga och bekväma kläder, perfekta för bilkörning. Inspirationen kommer från tiden då motorsporten var som mest glamourös, alltså 1970-talet. Namnet 8JS ska vara en hyllning till åtta förare från denna tid, piloter som hade extra charm och stil. Vilka, det förtäljer inte historien. 

Läs mer: 8-js.comPris: Ca 700 kr


Guldfeber

Det var 2013 som svenska Halda presenterade klockan Race Pilot. Eller klockorna, eftersom Race Pilot består av två moduler – en digital för olika former av tidtagning på bana samt en analog för dygnets övriga timmar.

Plattform och boett till den analoga klockan har alltid varit av titan men nu adderas en version utförd i 18 karats guld. Det går att beställa klockan efter tycke och smak, bland annat kan bezeln vara i guld eller svart DLC (Diamond-Like Carbon). Urtavlan kan beställas med eller utan arabiska siffror.  

Läs mer: haldawatches.comPris: Ca 278 000 kr


Toppennyhet

Pickupägare, se hit! Nu är det klart att Trucker åter börjar sälja flaklock från danska Mountain Top. Den senaste modellen heter EVOm och i den har man samlat 40 års erfarenhet av flaklockskunnande (nytt ord?!). Hela konstruktionen är utförd i aluminium, jalusiet är givetvis låsbart och sex dräneringshål ser till att hålla flaklasten torr. EVOm finns till pickupmodeller som Isuzu D-Max och Chevrolet Silverado 1500. 

Läs mer: trucker.sePris: Från 13 900 kr


Som handen i...

Böhmen, nu västra Tjeckien, bär en stolt tradition av handsktillverkning. I mitten av 1800-talet fanns över 20 handsktillverkare i Prag och från 1865 var Ferdinand Engelmüller en av dessa. Sonen Emil tog över 1904 och bilnörd som han var fokuserade han tillverkningen på rockar, huvor och handskar för dåtidens sportiga bilister. Denna tradition lever vidare än idag. Här ser du A.A.54, döpt efter Alberto Ascari. Modellen i svart perforerat lammskinn har en tajt passform för att skapa den rätta sportiga känslan. 

Läs mer: engelmuller.com • Pris: Ca 1 980 kr