Prylkollen: Junior-GT och elbilsfälg

Vi fortsätter att känna och klämma på nya prylar. Denna gång superljud från Bentley och en ratt för handleden.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: john.argelander@automotorsport.se


GT för junior

McLaren låter utbudet av bilar för barnaskaran växa. GT ansluter till P1, 720S och Senna i så kallat Ride-On-utförande. I sann Gran Turismo-anda har GT ett bakre bagageutrymme där prylar för korta äventyr ryms. När nyckeln vrids om tänds en instrumentpanel med fullt multimediasystem. Elmotorn ackompanjeras av autentiskt motorljud, ur samma högtalare. Sex McLaren-kulörer finns att välja på.

Läs mer: malmo.mclaren.comPris: Ca 3 000 kr


Bentleyblues

I ams nr 19/2021 kan du läsa Patriks provkörning av Bentley Flying Spur. Han skriver: "… missa för guds skull inte att välja till ljudsystemet från Naim för det är banne mig det bästa jag någonsin har upplevt." Brittiska Naim och franska Focal är två sammanslagna hi-fi-tillverkare i det absoluta toppskiktet. Focals hörlurar har kopparfärgade delar inspirerade av inslagen av samma material på konceptbilen EXP 100 GT och utsidornas galler ska likna sätenas diamantmönstrade sömmar. 

Läs mer: shop.bentleymotors.comPris: Ca 14 300 kr


Handledsratt

Rattarna var snyggare innan krockkuddarna tillkom. Men säkerheten går först. Bär istället ett minne av rattar från förr – på handleden. Brittiska The Mechanists har en kollektion med olika treekrade "styrdon", alla 25 mm i diameter och utförda i silver eller 14 karats guld. Tygsnöret finns i en mängd olika färger. Vilken kombination blir din favorit? För Porschefantaster finns det dessutom ett armband där smycket är en Fuchsfälg! 

Läs mer: themechanists.comPris: Från ca 600 kr 


Det nya svarta

Läs fort, den här klockan ska bara tillverkas i 50 exemplar. Den ingår i Omologatos Panamericanaserie, döpt efter den 3 000 mil långa landsvägen. Efternamnet Can-Am hyllar i sin tur racingserien som kördes från 1966 till 1986. Mer specifikt har klockan plockat upp McLarens tävlingskulör, lika aktuell då som nu. Panamericana Can-Am har en mattborstad stålboett på 41 mm.

Läs mer: omologatowatches.comPris: Ca 4 700 kr


Elbilsoptimerat

Det tog förvånansvärt lång tid men nu kommer en eftermarknadsfälg speciellt för elbilar. Tester i vindtunnel har gett en bra avvägning mellan täckande yta och tillräckligt stora öppningar för bromskylning. Täckytorna, kallade Full Aero Flaps, har gropar likt golfbollar för att skapa Magnuseffekten (du får googla själv). OZ Superturismo Aero-e kommer initialt i dimensionerna 19 och 20 tum.

Läs mer: specialfalgar.sePris: Ej klart