Prylkoll: Bada med bilar och sportigt avgasljud

Vi fortsätter att känna och klämma på nya prylar.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: john.argelander@automotorsport.se


Grymt sa...

När jag ser den här hojen vill jag skaffa lantbruk och inspektera ägorna dagarna i ända. Volcon Grunt har inga växlar, ingen koppling, ingen tank och inget ljud. Strax över 100 Nm i vrid redan från start gör det enkelt att forcera backar, bäckar och andra hinder. Toppfart 65 km/h. Batteriet på 2 kWh ska ge en räckvidd på 120 km. Tyvärr finns ingen återförsäljare i Europa ännu, men det borde komma snart, Volcon har flera läckra fordon på gång.

Läs mer: volcon.comPris: Ca 52.000 kr


Bada med bilar

Här är badbrallan som tilltalar nästan alla bilentusiaster, i alla fall alla som gillar Porsche 356, Jaguar E-Type och Mercedes 300 SL. Det är nämligen dessa tre vagnar som utgör mönstret. Badbyxorna finns i rött och grönt. Är det så att du bara gillar "Måsvingen" finns det även en modell med bara denna Mercedes.

Läs mer: theoutlierman.comPris: Ca 1.100 kr


Sportljud

Slovenska Akrapovič är redan klara med ett sportigt avgassystem till nya Audi S3 (8Y). Systemet ingår i deras serie Evolution Line och är utfört i titan samt med ändrör i kolfiber. Förutom ett bättre ljud märks minimalt högre effekt (+ 5,4 hk) och vrid (+ 8,8 Nm). Det märks nog knappast men viktminskningen med 41 procent jämfört med originalsystemet är desto trevligare.

Läs mer: akrapovic.comPris: Från ca 52.000 kr


Höstinjektion

ID. i all ära, Volkswagens starkaste förkortning är fortfarande GTI. Men hur länge? När det snart bara ska tillverkas elbilar kommer akronymenet Grand Tourer Injection passa lika dåligt i modellnamnet som turbo... Hur som helst, till hösten kan du ge garderoben en injektion med denna flanellskjorta från Volkswagens GTI-kollektion. De tre bokstäverna återfinns på tryckknapparna samt bak på ena skuldran. 

Läs mer: shop.neh.comPris: Ca 800 kr


Sandfärgad

Todd W Cook har ägnat de senaste 15 åren åt att ta fram logotyper och grafiska profiler. Det mesta är kopplat till rally och racing. I hans onlinebutik finns både tröjor och nyckelringar, men jag fastnade för denna plansch med Porsche 953, den som kördes av Jacky Ickx och Claude Brasseur i Paris-Dakar 1984. Välj mellan storlekarna 22 x 28 cm och 28 x 36 cm.

Läs mer: petrol-emotion.com • Pris: Från ca 215 kr