Prylkoll: Panelen på handleden

Vi fortsätter att känna och klämma på nya prylar. Denna gång en spännande comeback och en sparco-cykel.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: john.argelander@automotorsport.se


Älskling jag...

Den är inte gatlegal. Tänkt för förare över 14 år. Men mina 191 cm ryms nog inte. Detta är en exakt kopia av Ferrari 250 Testa Rossa från 1957 – i 75-procentig skala. Arbetet har följts och godkänts av Ferrari och chassit är byggt efter originalritningarna tillhandahållna av Ferrari Classiche.

Elmotorn ger en toppfart på 60 km/h och räckvidden är rejäla 90 km. Dämpare från Bilstein, däck från Pirelli, ratt från Nardi och pedaler från F8 Tributo. Endast 299 exemplar ska byggas. Hur snäll har din son/dotter varit i år?

Läs mer: thelittlecar.coPris: Ca 945 000 kr


Panelen på handleden

Att matcha kläderna efter klockan, eller tvärtom, är viktigt för somliga. Nästa steg är att bära en klocka på handleden som matchar den på bilens instrumentbräda.

Det är möjligt om du beställer Porsche Panamera eller Taycan med "Sport Chrono-paket med urtavla i Porsche Design" (11 000 kr) och samtidigt slår till på klockan Sport Chrono Sub Second från Porsche Design. Uret för handleden har en boettdiameter på 42 mm och är utfört i titan. Automaturverket är tillverkat in-house, gångreserv på 38 timmar. Urtavlan i bilarna finns bara i svart, armbandsurets tavla även i brunt eller blått.

Läs mer: porsche-design.comPris: Ca 45 500 kr


Laddad comeback

Någon som kommer ihåg Garelli Ciclone 5V? Det var hur som helst en moped, inte helt olik Crescent Compact. Italienska Garelli har byggt mopeder sedan 1919, nu tar man Ciclone in i nutiden och ger den en elektrisk drivlina.

Navmotorn på 2 kW/120 Nm kommer från Bosch och det löstagbara batteriet på 2 kWh från Samsung – kvalitetsmärken således. Ciclone Scout erbjuds i olika färger och designer, vi fastnade för denna scrambler med retrofärger och skyddsnät framför strålkastaren. Räckvidd 70–120 km beroende på hastighet, toppfarten är 45 km/h. Lycka till, säger vi till importören, som är vår tidigare kollega Jens Trulsson!

Läs mer: garage53.sePris: Ca 37 500 kr


Depådrinken

Har du varit på en trackday eller biltävling? Klart du har! Då vet du att det är långt att gå till precis allt inne på banområdet. För dig som tröttnat på dessa trista kilometrar till fots finns det en elparkcykel som garanterar många tummar upp i motorsportkretsar.

Inte nog med att den kommer från Sparco, stor tillverkare av racingutrustning, den här specialmodellen har dessutom ett "livery" (svenskans dekalpaket låter trist …) från Martini Racing! Motoreffekt 350 W, toppfart 25 km/h och räckvidd runt 25 km.

Läs mer: autoracing.sePris: 5 635 kr


Insiderfiktion

Johan Wagner är en framgångsrik bilhandlare. I debutromanen blir han kidnappad och det uppdagas att han har en älskarinna, Emily Tranchell, regionchef på Porsche. Som du förstår undkommer Johan kidnapparna, för här är del två i trilogin om paret. Författarinnan Ellinor Wessel skriver enkelt men ändå fängslande. Att bilar är en röd tråd, men långt ifrån dominerande, uppskattas så klart. Ellinor jobbar själv inom bilvärlden och maken är – en framgångsrik bilhandlare.

Läs mer: bokus.comPris: Ca 160 kr