Prylkoll: Vita linjer och gran på burk ...

Vi fortsätter att känna och klämma på nya prylar. Denna gång är vita däcksidor tillbaka och så finns en känd doftgran nu på sprayburk.

Prylkoll: Vita linjer och gran på burk ...
Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: john.argelander@automotorsport.se


Coolt i kolfiber

Engelsmannen George Bamford började modifiera klockor redan som tolvåring. Sedan dess har han sitt sin prägel på mängder av klassiska modeller från de stora klockhusen. Under varumärket Bamford London gör han egna klockor – men han har även tagit fram en bil!

Nu fokuserar vi på klockan B347 med boett i kolfiber och med urverk från schweiziska Sellita. Automaturverket har även kronograf med monopusher, alltså bara en enda knapp. Välj mellan typisk Bamforfärgsättning svart/blått eller "Revers Panda".

Läs mer: bamfordlondon.com • 
Pris: Ca 25.000 kr


The White Stripes

I däckens begynnelse, när man avvände naturgummi, tillsattes zinkoxid (som är helt vitt) för att öka slitstyrkan. Om Wikipedia har rätt var det Vogue Tyre and Rubber Co i Chicago som var först med vita däcksidor, och detta redan 1914. Ford införde vita däcksidor som tillval 1934.

Modet har gått i vågor, precis som utbudet, men prisvärda Vitour Galaxy R1 kanske kan innebära att fler vågar välja vitt. Finns i ett flertal utföranden från 13 till 15 tum.

Läs mer: dackvaruhuset.se • 
Pris: Ca 800 kr


Design från Dalarna

Snart rullar den überlyxiga och ultrasnabba elbilen Pininfarina Battista ut på vägarna – och in i ägarnas garage. För hemmaladdning har Pininfarina slutit ett avtal med svenska CTEK som kommer att leverera en version av modellen Njord Go – dock med Pininfarinamärkning.

Laddaren är användarvänlig, helautomatisk och fullmatad med inbyggda säkerhetsfunktioner. Det gör den idealisk för problemfri EV-laddning hemma eller på resa.

Läs mer: ctek.com • 
Pris: Ingår vid köp av Battista


Kortare pauser

I takt med att dagarna blir mörkare ökar behovet av arbetsbelysning. Nya LEDinspect Fast Charge PRO500 från Osram har två ljuskällor där den stora levererar 500 lm och den mindre ficklampan 100 lm.

Som namnet antyder är inspektionslampans fördel att den går snabbt att ladda upp, knappt en timme till full kräm. En krok samt en magnet gör att du kan fästa lampan nästan var som helst, i eller på bilen.

Läs mer: osram.se • 
Pris: Ca 1 500 kr

  

 

 

 


Spraygran

Den välkända doftgranen Wunder-Baum kommer nu i ett nytt format – pumpspray. Dofterna som är aktuella för aerosolform är New Car, Strawberry, Vanilla samt Airwash. Den senare eliminerar odörer och lämnar en ren och frisk aromatisk blandning av rosa grapefrukt och frisk havsbris berikad med doftnoter av blommor och skog.

Pumpsprayen är designad att leverera härlig doftverkan i mindre utrymmen och passar lika bra i bilen, båten och husvagnen som i hemmet.

Läs mer: seab.se • 
Pris: Ca 80 kr