PROV: Fiat Panda 4X4 – mirakelbilen

PREMIUM Jens Trulsson är på Fiats testanläggning Balocco i norra Italien för att köra det han kallar "världens bästa bil" – den fyrhjulsdrivna versionen av nya Fiat Panda. "Vilket litet mirakel", säger han lyckligt.
Annons

PROV: Fiat Panda 4X4 – mirakelbilen
Fiat Panda passar in överallt och klarar det mesta, enligt vår testförare Jens Trulsson.

Hur är läget i Italien?
”Strålande! Vi övernattade vid Maggioresjön där jag inte varit på fem år och nu förbannar jag mig själv för det. Där är alldeles makalöst vackert.

Kul för dig. Motsvarar bilen förväntningarna?
”Eh, ja! Detta är 368 centimeter perfektion. Den är så bra att VW bestämt sig för att göra en konkurrent. Då vet man att man är på rätt spår.”

Vad är det som är så bra?
”Man blir själaglad av att köra Panda 4X4. Den är liten, snygg, robust och har en tuff uppsyn. Lite Mopar-prylar som elefantgaller, takräcke och takmonterade extraljus och jag skulle vara redo att köra fram och tillbaka till Mongoliet.”

Se där! Vilka versioner har du kört?
”Panda CNG, Trekking och 4X4, både med diesel och twinair-motorn. Twinair har sexväxlad låda med extra lågväxlad etta för bra offroadegenskaper.”

Apropå offroad, är den något att ha i gröten?
”Om! Herregud vilket litet mirakel. Den elektroniska diffspärren eliminerar ALL understyrning vid, erhm, ”aktiv” körning på grus och den klättrar över stock och sten som en liten bergsget. Vissa tar i så hasplåten tar stryk! Nä, nu är det lunch.”

Annons
Annons
Rulla till toppen