BEG: Bästa Mercedes-köpet - C-klass mot E-klass

Premium Solid, komfortabel och felfri är vad man förväntar sig av en Mercedes-Benz. Enligt ägarna lever både C-klass och E-klass numera upp till ryktet, och vilken man väljer är mest en fråga om hur stor bil man behöver. Men den ena håller bättre.

BEG: Bästa Mercedes-köpet - C-klass mot E-klass

I ena ringhörnan står Mercedes C-klass, närmaste konkurrent till Audi A4 och BMW:s 3-serie, och i den andra väntar storebror E-klass, som alltid ställs mot Audi A6 och BMW 5-serien. Motor- och transmissionsutbudet täcker till stor del båda modellfamiljerna. De är även till det yttre så lika att många tycker det är svårt att skilja dem åt. Så bortsett från storleken, vilka är de väsentliga olikheterna? Och vilken är bästa begagnatköpet?

• Köp eller logga in för att läsa begagnattestet av Mercedes C-klass mot Mercedes E-klass!

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

Artikeln kommer från auto motor & sport nr 17-2013.

I ena ringhörnan står Mercedes C-klass, närmaste konkurrent till Audi A4 och BMW:s 3-serie, och i den andra väntar storebror E-klass, som alltid ställs mot Audi A6 och BMW 5-serien. Motor- och transmissionsutbudet täcker till stor del båda modellfamiljerna. De är även till det yttre så lika att många tycker det är svårt att skilja dem åt. Så bortsett från storleken, vilka är de väsentliga olikheterna? Och vilken är bästa begagnatköpet?

Läs begagnattestet av Mercedes C-klass mot Mercedes E-klass!

Artikeln kommer från auto motor & sport nr 17-2013.