TEST: VW e-Up mot VW Up - el mot bensin

Premium Elbilar kommer starkt. Som stadsbilar är de helt perfekta. Men hur står sig egentligen nya Volkswagen e-Up mot sig själv som fossildriven? Vi testar el-Up mot bensin-Up.

TEST: VW e-Up mot VW Up - el mot bensin

När världens bästa småbil debuterar med elmotor måste den ställas mot sig själv som fossildriven för att det ska kunna bli någon rättvisa i resultatet. Volkswagen presenterar e-Up med orden "Framtiden börjar nu" och det är väl på tiden. För vem vill inte kunna trycka plattan i mattan då och då utan att behöva drabbas av miljöpanik eller bensinprisångest?

• Köp eller logga in för att läsa testet mellan Volkswagen e-Up och Up 1,0 75 hk  

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

Artikeln kommer från auto motor & sport nr 3-2014 

När världens bästa småbil debuterar med elmotor måste den ställas mot sig själv som fossildriven för att det ska kunna bli någon rättvisa i resultatet. Volkswagen presenterar e-Up med orden "Framtiden börjar nu" och det är väl på tiden. För vem vill inte kunna trycka plattan i mattan då och då utan att behöva drabbas av miljöpanik eller bensinprisångest?

Läs testet mellan Volkswagen e-Up och Up 1,0 75 hk  

Artikeln kommer från auto motor & sport nr 3-2014