TEST: 4 mellanklasssuvar - BMW X3, Mitsubishi Outlander, Volvo XC60 D4 samt XC60 AWD

Premium Vem bygger bästa suven? BMW X3 stod som slutlig segrare 2013. Sedan dess har Mitsubishi Outlander kommit som laddhybrid och Volvo XC60 har fått ny motor. Men för att göra suvtestet så bra som möjligt testar vi även XC60 med fyrhjulsdrift. Är BMW fortfarande bäst?

TEST: 4 mellanklasssuvar - BMW X3, Mitsubishi Outlander, Volvo XC60 D4 samt XC60 AWD

Volvo har nyligen gett XC60 en ny front som bättre harmonierar med det övriga modellprogrammet.  Men än mer intressant är de nya, snåla dieselfyrorna från VEA-familjen. Fast då går du miste om möjligheten till fyrhjulsdrift. Är det värt att offra fyrhjulsdriften för den nya motorn? Vi testar båda för att reda ut vår syn på saken.
Mitsubishi Outlander har tidigare förlorat knappt mot XC60 men finns nu i en minst sagt ombyggd variant. Outlander Plug-in hybrid är precis vad det låter som. Går det plötsligt att åka miljövänligare suv än den kombi man kanske kommer från?
Eller är BMW X3 fortfarande bästa valet? De forne testvinnaren ställer upp och försvarar sin heder. Upp till kamp! 

• Köp eller logga in för att läsa testet av BMW X3 xDrive 20d, Mitsubishi Outlander PHEV, Volvo XC60 D4 (VEA) och Volvo XC60 D4 AWD.

Artikeln kommer från auto motor & sport nr 5-2014.

• Prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

• Har du satt betyg på din  bil - eller var det längesedan? Gör det här!  
Bonus: Alla som sätter betyg har chans att vinna en prenumeration på auto motor & sport.

 

Volvo har nyligen gett XC60 en ny front som bättre harmonierar med det övriga modellprogrammet.  Men än mer intressant är de nya, snåla dieselfyrorna från VEA-familjen. Fast då går du miste om möjligheten till fyrhjulsdrift. Är det värt att offra fyrhjulsdriften för den nya motorn? Vi testar båda för att reda ut vår syn på saken.
Mitsubishi Outlander har tidigare förlorat knappt mot XC60 men finns nu i en minst sagt ombyggd variant. Outlander Plug-in hybrid är precis vad det låter som. Går det plötsligt att åka miljövänligare suv än den kombi man kanske kommer från?
Eller är BMW X3 fortfarande bästa valet? De forne testvinnaren ställer upp och försvarar sin heder. Upp till kamp!

 • Läs testet av BMW X3 xDrive, Mitsubishi Outlander PHEV, Volvo XC60 D4 (VEA) och XC60 D4 AWD

Artikeln kommer från auto motor & sport nr 5-2014.

• Prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

• Har du satt betyg på din  bil - eller var det längesedan? Gör det här!  
Bonus: Alla som sätter betyg har chans att vinna en prenumeration på auto motor & sport.