Så snabb är ”vanlig” förare i en F1-bil

PREMIUM Vi är inte på Nürburgring och målet är inte att slå ett varvrekord. Vi provkör Caterhams instegsmodell, Seven 160 som väger in på 490 kilo. Känslan att köra är rädsla - och total lycka. I samma artikel - vi kör Caterhams F1-simulator och testar hur snabb en "vanlig" förare är.
Annons

Så förbannat skönt! Jag sitter i Caterhams senaste skapelse, instegsmodellen Seven 160 som väger in på 490 kilo. Prislappen i England ligger på 180.000 kronor. Mitt uppdrag är att gräva mig in i körupplevelsens verkliga kärna. Inget annat. Roligare än så här blir det inte i laglig fart.

Dessutom: Har du funderat på hur snabb du skulle vara i en F1-bil? Efter en timme i Caterhams helt nya simulator är svaret i mitt fall – inte speciellt snabb…


• Köp eller logga in
för att läsa provkörningen av Caterham Seven 160 och Caterhams F1-simulator. 
Artikeln kommer från auto motor & sport nr 5-2014

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

Missa inte vår F1-tidning. Allt om säsongen 2014

 

 

 

 

 

 

 

Så förbannat skönt! Jag sitter i Caterhams senaste skapelse, instegsmodellen Seven 160 som väger in på 490 kilo. Prislappen i England ligger på 180.000 kronor. Mitt uppdrag är att gräva mig in i körupplevelsens verkliga kärna. Inget annat. Roligare än så här blir det inte i laglig fart.
Dessutom: Har du funderat på hur snabb du skulle vara i en F1-bil? Efter en timme i Caterhams helt nya simulator är svaret i mitt fall – inte speciellt snabb…


Läs provkörningen av Caterham Seven 160 och Caterhams F1-simulator
Artikeln kommer från auto motor & sport nr 5-2014

• Har du satt betyg på din  bil – eller var det längesedan? Gör det här! 

Bonus: Alla som sätter betyg har chans att vinna en prenumeration på auto motor & sport.

• Missa inte vår F1-tidning. Allt om säsongen 2014

Annons
Annons
Rulla till toppen