Koenigsegg One:1 – världens första megasportbil

PREMIUM Supersportbil och hypersportbil är historia. Här är världens första megasportbil, med 1360 hästkrafter och 1360 kilo - och den kommer från Ängelholm i Sverige.
Annons

Hos Koenigsegg pratar man inte längre om hästkrafter och toppfart. Det finns andra prestanda som är mer intressanta. Med Agera som bas har Christian von Koenigsegg och hans fantastiska lilla team skaoat historia. Bilen heter One:1 för att den uppnåt något som tidigare ansetts omöjligt. Den har en hästkraft per kilo tjänstevikt. 1360 hästkrafter och 1360 kilo. 

• Köp eller logga in för att läsa reportaget om Koenigsegg One:1 

Artikeln kommer från auto motor & sport nr 6-2014.

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

• Har du satt betyg på din  bil – eller var det längesedan? Gör det här! 
Bonus: Alla som sätter betyg har chans att vinna en prenumeration på auto motor & sport.

 

Hos Koenigsegg pratar man inte längre om hästkrafter och toppfart. Det finns andra prestanda som är mer intressanta. Med Agera som bas har Christian von Koenigsegg och hans fantastiska lilla team skaoat historia. Bilen heter One:1 för att den uppnåt något som tidigare ansetts omöjligt. Den har en hästkraft per kilo tjänstevikt. 1360 hästkrafter och 1360 kilo.

Läs reportaget om Koenigsegg One:1 
Artikeln kommer från auto motor & sport nr 6-2014.

• Har du satt betyg på din  bil – eller var det längesedan? Gör det här! 
Bonus: Alla som sätter betyg har chans att vinna en prenumeration på auto motor & sport.

Annons
Annons
Rulla till toppen