Fyra suvar i test: Porsche Macan, Cayenne, Audi Q5 och BMW X3

PREMIUM Slutsåld och väntelista, det kunde inte ha börjat bättre för Porsche Macan. Men nu är det test och då sätts saker och ting i sitt perspektiv. Kan Macan hävda sig mot storebror Cayenne, BMW X3 och Audi Q5.
Annons

Av de 50 mest sålda bilmodellerna i Sverige hittills i år är elva kompakt- eller mellanklassuvar. Det är klart att Porsche vill ha en del av den kakan.
För att lista ut exakt vad Porsche har gjort har vi ställt den mot komponentbasen Audi S Q5 och storebror Porsche Cayenne. Men vi får heller inte glömma testvinnaren: BMW X3 , det var ju den som startade trenden med lyxiga och och sportiga mel- lanklassuvar.
Hur mycket av Q5 finns kvar i Macan? Har Cayenne blivit för stor och klumpig för att bära Porsche-vapnet? Och petas BMW X3 som körglädjevinnare?

• Köp eller logga in för att läsa testet av Macan, Cayenne, Q5 och X3
Artikeln kommer från auto motor & sport nr 10-2014.

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

• Har du satt betyg på din  bil – eller var det längesedan? Gör det här! 

Av de 50 mest sålda bilmodellerna i Sverige hittills i år är elva kompakt- eller mellanklassuvar. Det är klart att Porsche vill ha en del av den kakan. 
För att lista ut exakt vad Porsche har gjort har vi ställt den mot komponentbasen Audi S Q5 och storebror Porsche Cayenne. Men vi får heller inte glömma testvinnaren: BMW X3 , det var ju den som startade trenden med lyxiga och och sportiga mel- lanklassuvar.
Hur mycket av Q5 finns kvar i Macan? Har Cayenne blivit för stor och klumpig för att bära Porsche-vapnet? Och petas BMW X3 som körglädjevinnare?


Artikeln kommer från auto motor & sport nr 10-2014.

• Har du satt betyg på din  bil – eller var det längesedan? Gör det här! 

Annons
Annons
Rulla till toppen