TEST: VW e-Golf mot BMW i3 - bästa citybilen

Premium Golf är mästaren i klassen sedan 40 år. Men klarar en elkonverterad Golf kampen mot en specialskräddad hightechbil från BMW – som både är snabbare och billigare? Vi testar VW e-Golf mot BMW i3.

TEST: VW e-Golf mot BMW i3 - bästa citybilen

BMW i3 är en citybilsdröm utan någon konkurrens när det handlar om att kompromisslöst ta framtiden hit och nu. En egen lättviktsarkitektur med kolfiber, aluminium och plastkaross. Futiristisk design. Motorn bak på 179 hästar. Tjänstevikt 1.313 kilo. 0-100 på dryga sju sekunder.

VW e-Golf är i3:s motsats. i en vanlig plåt-Golf har man lastat i 318 kilo batterier. Fram finns en 115-hästars elmotor. Tjänstevikten är +290 kilo.

Frågan är vilken av e-Golf och i3 som är bäst. 

 

• Köp eller logga in för att läsa testet mellan VW e-Golf och BMW i3. 
Artikeln kommer från auto motor & sport nr 14-2014.

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

• Har du satt betyg på din  bil - eller var det längesedan? Gör det här! 

BMW i3 är en citybilsdröm utan någon konkurrens när det handlar om att kompromisslöst ta framtiden hit och nu. En egen lättviktsarkitektur med kolfiber, aluminium och plastkaross. Futiristisk design. Motorn bak på 179 hästar. Tjänstevikt 1.313 kilo. 0-100 på dryga sju sekunder.

VW e-Golf är i3:s motsats. i en vanlig plåt-Golf har man lastat i 318 kilo batterier. Fram finns en 115-hästars elmotor. Tjänstevikten är +290 kilo.

Frågan är vilken av e-Golf och i3 som är bäst. 

 

• Köp eller logga in för att läsa testet mellan VW e-Golf och BMW i3. 
Artikeln kommer från auto motor & sport nr 14-2014.

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

• Har du satt betyg på din  bil - eller var det längesedan? Gör det här! 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!