Vi testar körjournalen för dig som vill slippa strulet

Premium Att föra körjournal behöver inte vara så tråkigt som det låter. auto motor & sport testar en smart lösning som fungerar förbluffande bra – till ett vettigt pris.

Alla som har tjänstebil vet hur viktig körjournalen är – och hur svårt det kan vara att föra en ordentlig körjournal. Men här kommer en liten dosa som kan göra dina tjänstemil lite enklare.

MTRLOG består av en mobilapp och en liten GPS-puck som du placerar i handskfacket och sedan i princip kan glömma bort. Med jämna mellanrum kan du sedan föra över körningarna trådlöst till din mobil, som sedan i sin tur laddar upp körningarna till en webbtjänst.

Där kan du knappa in om körningen är en privat- eller tjänsteresa – men det kan du också göra själv i mobilappen innan du kör iväg. Om du inte väljer själv sparas resan som tjänsteresa. Du kan också namnge resan, till exempel "Kundmöte" eller "Till släkten".

Själva webbtjänsten är enkel att använda. Rapporten som skapas uppfyller Skatteverkets krav. Däremot råkade vi ibland ut för konstiga felmeddelanden när vi skulle logga in – förhoppningsvis handlar det bara om tillfälliga problem. Appen kunde vara lite tydligare: när vi tryckte på "Starta resa" fick vi ingen bekräftelse på att resan faktiskt hade startats. Annars är appen enkel och den gör vad den ska.

GPS-enheten vaknar automatiskt från sitt viloläge när du kör iväg. MTRLOG lovar en batteritid på flera månader – det har vi av förklarliga skäl inte kunnat testa, men du kan se batterinivån för enheten direkt i mobilappen. 

MTRLOG fungerar för både iOS och Android och kostar drygt 1.300 kronor, plus 79 kronor i månaden. Du kan testa en månad utan kostnad och det finns ingen bindningstid – utmärkt! 

Körjournal är både tråkigt och tidskrävande men MTRLOG har hittat en smart lösning på problemet. Du kan placera enheten i bilen och glömma bort den – dina resor sparas och rapporterna går att skicka till Skatteverket. Men du kan också vara lite mer aktiv, namnge resorna direkt i bilen och bestämma om du ska iväg på tjänste- eller privatresa. Då sparar du tid senare när rapporten ska skrivas ut.

Är du på jakt efter en körjournal – ta en titt på den här.


Pris: 1.300:– (abonnemang 79:–/mån)
Mer information: Klicka här

 

auto motor & sports betyg