Begduell: Golf VI mot Golf VII

Premium Vi ställer Volkswagen Golf generation VI mot dito generation VII. Vilken är bästa köpet? Ägarna har svaret.
I artikeln redovisar vi bilarnas svaga och starka sidor, ägarnas köpskäl, prisutveckling, modellhistorik, ägarkostnad och typiska fel som man bör kontrollera innan köp. Slutligen berättar vår expert vilken bil som är bästa valet.

Begduell: Golf VI mot Golf VII

Det är inte för inte som Golf har gett namn till en hel bilklass. När man läser igenom dess cv blir man imponerad. Modellen har nyligen fyllt 40 år, tilldelats både Årets bil i Europa och World Car of the Year två gånger, har totalt sålts i mer än 30 miljoner exemplar under sin samlade livstid och är nu inne på sin sjunde generation. Och trots att modellen fyllt medelålders går den fortfarande som tåget.

• Köp eller logga in för att läsa begagnatduellen mellan VW Golf VI och VW Golf VII. 

Artikeln kommer från auto motor & sport nr 7-2015.

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

• Har du satt betyg på din  bil - eller var det längesedan? Gör det här! 

Om du upplever problem när du ska läsa testerna, prova gärna en annan webläsare, exempelvis Safari. Vi arbetar för att åtgärda felet.

 

Det är inte för inte Golf har gett namn till en hel bilklass. När man läser igenom dess cv blir man imponerad. Modellen har nyligen fyllt 40 år, tilldelats både Årets bil i Europa och World Car of the Year två gånger, har totalt sålts i mer än 30 miljoner exemplar under sin samlade livstid och är nu inne på sin sjunde generation. Och trots att modellen fyllt medelålders går den fortfarande som tåget.

• Begagnatduellen mellan VW Golf VI och VW Golf VII kommer från auto motor & sport nr 7-2015.

• Har du satt betyg på din  bil – eller var det längesedan? Gör det här! 

Om du upplever problem när du ska läsa testerna, prova gärna en annan webläsare, exempelvis Safari. Vi arbetar för att åtgärda felet.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.