TEST: Volvo XC90 T8 möter XC90 D5

Premium Man skojar inte bort Volvos ambition. Försäljningen av XC90 går som tåget och bilen har precis utsetts till årets suv i USA. Men att glida fram på el är en lyx som få har råd med. Är det värt 150.000 kronor extra för att komma 27,7 utsläppsfria kilometer. Vi jämför mot XC90 D5.

Klicken och surren under startögonblicket börjar bli bekanta. Den ljudlösa framfarten, så när som på lite grusknaster. Föräldrar sliter tag i sina barn när de upptäcker den stora suven, men ler när de kommer på sig själva, Den menar inget illa, den är bara tyst. 

Testet av Volvo XC90 T8 mot D5 kommer från auto motor & sport nr 26-2015. Observera att hela tidningen ingår i priset (29 kronor), ordinarie pris för tidningen är 75 kronor. 

Mer om innehållet i nr 26-2015
Första testet i Sverige – nya Audi A4 mot BMW 3-serie och Jaguar XE. Högintressant test av tre bensindrivna prestigesedaner i mellanklassen. Vem är bäst?
Så ska Volvo slå Audi. Vi tittar närmare på kommande modeller hos både Volvo och Audi som ska konkurrera med varandra. Vi granskar och förklarar tekniken på hybrider, elbilar och bränsleceller. Dessutom unika bildillustrationer på de kommande modellerna.
Första provkörningen av nya Porsche 911 Carrera. Nu med turbo. Överladdningen gör att ikonen når 100 knyck på under 4 sekunder. Men finns magin kvar?
Vi provkör McLaren 570S. Den nya instergsmodellen tar sikte på hyllade sportbilar – och sopar banan med konkurrenterna. 
Familjefejd i begagnatduellen. Vilken av Subarus suvar ska du välja? 
Provkörning av Audi Q7, Ferrari F12tdf, Mercedes C 300 Coupé och Mercedes-AMG C63 S Coupé. 
Som vanligt krönikor, prislistan, vagnpark och mycket mer.

Klicken och surren under startögonblicket börjar bli bekanta. Den ljudlösa framfarten, så när som på lite grusknaster. Föräldrar sliter tag i sina barn när de upptäcker den stora suven, men ler när de kommer på sig själva, Den menar inget illa, den är bara tyst. 

Testet av Volvo XC90 T8 mot D5 kommer från auto motor & sport nr 26-2015. Observera att hela tidningen ingår i priset (29 kronor), ordinarie pris för tidningen är 75 kronor. 

Mer om innehållet i nr 26-2015
• Första testet i Sverige – nya Audi A4 mot BMW 3-serie och Jaguar XE. Högintressant test av tre bensindrivna prestigesedaner i mellanklassen. Vem är bäst?
• Så ska Volvo slå Audi. Vi tittar närmare på kommande modeller hos både Volvo och Audi som ska konkurrera med varandra. Vi granskar och förklarar tekniken på hybrider, elbilar och bränsleceller. Dessutom unika bildillustrationer på de kommande modellerna.
• Första provkörningen av nya Porsche 911 Carrera. Nu med turbo. Överladdningen gör att ikonen når 100 knyck på under 4 sekunder. Men finns magin kvar?
• Vi provkör McLaren 570S. Den nya instergsmodellen tar sikte på hyllade sportbilar – och sopar banan med konkurrenterna. 
• Familjefejd i begagnatduellen. Vilken av Subarus suvar ska du välja? 
• Provkörning av Audi Q7, Ferrari F12tdf, Mercedes C 300 Coupé och Mercedes-AMG C63 S Coupé. 
• Som vanligt krönikor, prislistan, vagnpark och mycket mer.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.