Test: Nya Volvo V60 mot utmanarna – vilken lastar bäst?

Premium Vi mäter i centimeter och liter – och lastar kartonger i jakten på svaret: Vilken av de fyra testbilarna är den bästa lastaren?

Test: Nya Volvo V60 mot utmanarna – vilken lastar bäst?

Vårt stora test av nya Volvo V60 visade att den inte riktigt når fram till klasstoppen, även om den vann testförarnas hjärtan med sin design och körkänsla. 

Men förutom köregenskaperna och komforten är bagageutrymmet det som de flesta vill veta mer om.

Antalet bagagerumsliter som ryms (och listas i faktatabellen i testet) tas fram genom att man pusslar in så många tegelstenslika VDA-klossar som möjligt. Men om man istället lastar flyttkartonger? Närmare bestämt sådana från ett känt varuhus, kartonger som faktiskt är aningen mindre än vissa andra.

• Vad gäller bredd mellan hjulhusen verkar Audi A4 vara byggd efter dessa kartongers bredd. Tre gick precis in. Med två på tvären och två på bredden där bakom och en framför var det fullt, åtta stycken.

• BMW är smalast, har påträngande hjulhus  och kräver ett sinnrikt pusslande. Men då går åtta kartonger in.

• Nya Volvo V60 är bredare invändigt och raden längst in kan man välja att ha som på bilden – eller som i V60 Classic. Här finns lite bättre plats än i tyskarna, men fler än åtta kartonger får vi inte in.

• Bredast och planast golv hjälper oss att lättast lasta åtta lådor i V60 Classic. Men fler går inte in här heller. Oavgjort!

Läs hela testet här: Så bra är nya Volvo V60


Nya Volvo V60

Volvo V60 Classic

Audi A4

BMW 3-serie

Läs hela testet här: Så bra är nya Volvo V60