Stingray mot tyskarna: Varvtider och chefredaktörens val

Premium Vilken bil är snabbast runt Hockenheim? Här är all data - alla kurvhastigheter, och så gör chefredaktörens sitt val mellan Corvette Stingray, Porsche 911 Carrera S och Audi R8 V10.

Stingray mot tyskarna: Varvtider och chefredaktörens val

Chefredaktör Alrik Söderlind.

"Jag skulle välja en..."

Vilken av dessa tre fantastiska bilar skulle jag köpa och varför? Vilken skulle du helst köpa? Här kommer mitt resonemang – kommer du att hålla med mig?

Sportbilar handlar självklart om känslor. Design, ljud, varumärke, körupplevelse – för vissa är varvtider viktiga, för andra kan priset, andrahandsvärdet och praktikaliteter fälla avgörandet. 

Nya Corvette har tveklöst mest supersportbilsutseende, utstrålning som en Lambo eller en Ferrari. 911:an ser mer ut som en praktisk kombi i jämförelse. Snäll, trygg och smart med sitt baksäte. Visst är den senaste generationen snygg, men bredvid en Corvette smakar den vardag – på nästan alla vis.

Jag har tyvärr inte kört nya Corvette, men jag har sett filmen som Sport auto gjort och Corvetten låter och går som en riktig sportbil. Underbart grepp, fantastiska prestanda, spännande interiör och i sammanhanget är den riktigt prisvärd! Visst är den lite segare i accelerationen och bromsarna är inte heller riktigt lika vassa. Varvtiden avgör det inte för mig och körupplevelsen finns absolut där, och nykomlingen verkar mycket mer harmonisk än C7 som ärligt talat skrämde mig med sin brutalitet och lynnighet. På en regnvåt Gotland Ring var gamlingen mer än en handfull och svår att njuta av, förare och maskin blev inte riktigt ett. Jag hade inte kontrollen.

Med Porsche 911 är det precis tvärtom, den är lätthanterlig och suverän på alla vis, blixtrande snabb och praktisk i vardagen. Självklart den bästa allroundern. Men den låter mindre och bjuder inte på lika mycket drama. 

Jag skulle välja Corvette för nyhetens behag, ljudet, turbofriheten, det avtagbara taket och superbilskänslan.

Se Sport autos film med varven här nedan.