TEST: BMW X5, Mercedes GLE och Volvo XC90

PREMIUM Det har haglat räckviddsrekord i de senaste laddhybridtesterna. Mercedes skröt med tio mils elräckvidd när GLE laddhybrid visades. Är det möjligt?
Annons


Elräckvidden för testbilarna får du läsa mer om i en separat artikel på julafton, men redan nu kan vi berätta att det är nytt rekord som gäller. På samma uppslag får du veta hur lång tid det tar att snabbladda en laddhybrid. Men vi börjar med att presentera bilarna.

Nyheten är Mercedes GLE 350 de 4Matic. D:et efter siffrorna visar att det är en diesel. Bokstaven direkt efter den berättar att det är en laddhybrid. Mercedes har ett rejält stort batteri för att klara den utlovade elräckvidden, och även DC-snabbladdning på hela 60 kW. Det är mer än vad du finner i BMW i3. 

Den nya laddhybridsuven får möta tidigare testvinnaren BMW X5 som delade förstaplatsen med Audi Q7 60 TFSI e. Audin fick stå vid sidan denna gång på grund av den testade elräckvidden på endast 41,8 km. Dock förväntar vi oss inte att Volvo XC90, som även den är en tidigare testvinnare, ska komma mycket längre än Q7. Svensken har däremot fått en lättare uppdatering som vi givietvis måste utvärdera. 

Annons
Annons
Rulla till toppen