”Blocket censurerade min annons”

Jag äger min drömbil. En Mercedes G 500 från 2001, i klockrent utförande. Det tog mig två år att hitta den. Och nu ska jag...
Annons

Jag äger min drömbil. En Mercedes G 500 från 2001, i klockrent utförande. Det tog mig två år att hitta den. Och nu ska jag sälja den, för jag ska flytta och har inget garage till min nya lägenhet i stan. 

Bilen är smakfullt uppdaterad på utsidan men har den gamla coola inredningen med rejäla mätare och vred i klassisk Mercedes-stil. Titta på Geländewagens med inredningen därefter, som kom 2001. Infotainment från C-klass med en liten skärm som har kubgrafik och fula mätare som ser ut att sitta i en trött Vito. Känns sjukt B och inget man vill ha i en fet mega-Merca.

Om sådant här svävade jag ut i min annons av min G 500 på Blocket. Jag nämnde även att 500:an med den icke överladdade V8:an på fem liter är den bästa G-modellen. Och att om man ville ha en V8 skulle man akta sig för G 400 CDI. För det är ingen bra bil. Det har till och med Mercedes egna utvecklingstekniker erkänt för mig när jag frågat ut dem under Mercedes presskörningar. Det är en bil som dras med fel och det vet de flesta mekaniker som haft att göra med de här bilarna. 

Bra konsumentupplysning tyckte jag, som erfaren motorjournalist. Jag bjuder på det i min annons för 125 kronor. Akta dig för G 400 CDI, men köp en 500 för den är bäst.


Men oj vad det här inte gick hem hos en herre vid namn ****, som blev så arg att han skrev flera meddelanden till mig om att min bil måste vara sämst i världen och att en G 400 CDI kan trimmas och köra ifrån alla 500 i världen och att den bara drar 0,75 liter milen och så vidare. Låt oss gissa att **** har en G 400 CDI själv. Kanske har han den till och med till salu på Blocket?

I vilket fall som helst gjorde **** säkert allt vad han kunde för att tvåla till mig ordentligt, nu när jag varit så elak mot hans kära dieselmotor. Särskilt när jag inte svarade på hans patetiska meddelanden.

Men dagen efter såg jag att min annonstext hade redigerats. Man hade tagit bort texten om hur dålig 400:an är. Utan att jag fått information om det. Jag kontaktade Blocket och undrade vad som stod på. De luskade ganska enkelt ut att jag jobbar för Sveriges bästa biltidning och gav mig ett tillrättalagt pr-svar om att man inte får lista andra bilmodeller i sin annons för då blir människor som söker på just de modellerna arga. De tillade att de dessutom får ändra hur de vill i annonstexten utan att informera den som annonserar. 

Och visst, det är säkert två personer om året som söker på G 400 CDI på Blocket, och dessa blir säkert jättearga om de även får upp en G 500 i sina tre sökträffar. Uppenbarligen hade **** även terroriserat Blocket och bett dem att ta bort min konsumentupplysning om att en G 400 CDI suger.

Så nu vet du det. Att andra Blocket-användare kan få Blocket att ändra i din annonstext utan att du blir informerad om det.

Och vill du köpa världens bästa och coolaste bil i superskick så vet du vilken du ska satsa på. Men köp helst inte min, för jag vill egentligen inte sälja den.

 

Uppdatering: För att chefredaktör Alrik Söderlind ska slippa fler arga telefonsamtal från **** har vi nu censurerat hans förnamn.


Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.

Annons
Annons
Rulla till toppen