Bästa nyheten med uppdaterade Volvo XC90: ”Det var på tiden!”

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning. Volvos pampiga XC90 tar verkligen inga jättekliv designmässigt nu när den får ett...
Annons

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.


Volvos pampiga XC90 tar verkligen inga jättekliv designmässigt nu när den får ett ansiktslyft. Du måste vara en ganska nördig Volvokännare för att se de subtila förändringarna över huvud taget.

Men en sak reagerade i alla fall jag positivt på, och det syns ganska tydligt i den här bilden.

Bästa nyheten med uppdaterade Volvo XC90:

Nyheten är att Volvo XC90 även i topputförandet Inscription får en riktigt fin tygklädsel. ”Nya interiörmaterial, inklusive en ullblandning, erbjuder ytterligare alternativ för att sätta sin egen, unika prägel på bilen”, skriver Volvo i pressmeddelandet.

Det är fantastiska nyheter för alla oss som helst inte sitter på döda djurhudar i våra bilar. Tygklädsel fanns ju förr i tiden även i riktigt lyxiga bilar som Mercedes S-klass och BMW 7-serie. Men sedan tog skinnet tyvärr över helt.

Japp, du gissade rätt – jag tycker läderklädsel är otidsenligt, opraktiskt och till och med lite obehagligt. Svinkallt på vintern, skållande varmt på sommaren och vetskapen om att ett djur slaktats för att jag ska ha något att sitta på? Nej, tack. Och då är jag inte ens vegetarian.

Tygklädsel har alltid känts lite billigare på något sätt, och det finns många riktigt dåliga biltygklädslar där ute, men nu verkar något ha hänt.

I flera andra av Volvos modeller kan du till exempel välja den här superläckra färgkombinationen i tyg, kallad Blond City Weave:

Bästa nyheten med uppdaterade Volvo XC90:
Bästa nyheten med uppdaterade Volvo XC90:

Och till nya Range Rover Velar har Land Rover tagit fram en särskild tyginteriör tillsammans med europeiska tygtillverkaren Kvadrat som delvis består av ull som svalkar i varmt väder och som värmer när det är kyligt. Det är ju så det ska vara.

Bästa nyheten med uppdaterade Volvo XC90:

Framtiden för alla oss som hellre sitter på tyg än läder ser alltså ljus ut. Det var på tiden!

Annons
Annons
Rulla till toppen