Tack för mig – men framför allt tack till alla er läsare!

Det är tre och ett halvt år sedan vi startade Recharge, och på den tiden kändes det – åtminstone till viss del – som ett omöjligt uppdrag. Långt över hälften av alla bilar som såldes i Sverige var dieseldrivna, och laddbilarna stod bara för tre procent av alla sålda bilar.

Men sedan hände något.

Under tiden jag varit redaktör för Recharge har det ploppat upp en mängd nya bilmodeller och inställningen till att ladda sin bil hos bilköparna har förändrats totalt. Nästa år blir det stora genombrottet för laddbilarna, inte bara på grund av att de blir bättre och billigare utan också på grund av att förbränningsbilarna blir så mycket dyrare med den nya WLTP-skatten.

Visst finns det fortfarande skeptiker, och det är fortfarande en hel del jobb kvar innan vi får en smartare och meruppkopplad bilpark med betydligt lägre utsläpp. Men tänk så mycket som ändå hänt på 3,5 år – och tänk så mycket som kommer hända framöver!

Det här blir min sista krönika på Recharge som jag alltså var med och startade från noll. Jag har också varit digital redaktör på auto motor & sport sedan 2012 och den resan har varit helt fantastisk. Vi har gått från en nischsida till att bli en av Sveriges främsta sajter för information om hushållets viktigaste köp efter bostaden och för härlig mysläsning för alla oss som älskar bilar.

Under den tiden har jag fått ringa ett pinsamt samtal till Volkswagen efter att ha skrapat svindyra fälgar på en Golf R, jag har lyckats köra slut på olja och tvingats vräka bort min egen Toyota Aygo och jag har prövat på livet både som "billigbilist" med en gammal Nissan för 15.000 kronor och "finbilist" i form av en Suzuki Swift Sport i bättre-än-nyskick.

Men allt det där handlar om bilar, och hur klyschigt det än låter är det inte bilarna jag kommer komma ihåg utan alla er som läst, följt, kommenterat, frågat och hört av er, oavsett om ni besökt sajten för första gången eller om ni varit Premiummedlemmar ända sedan starten.

Jag kommer nu synas i de digitala spalterna hos en av våra konkurrenter och min kollega Patrik Lundin tar över Rechargebevakningen.

Tack för ert förtroende och er uppmärksamhet!