Peder: Nu har du skitit i det blå skåpet, Peter!

Mycket har jag blivit anklagad för här i livet. Några saker felaktigt, men det mesta säkert med all rätt. Men att säga att jag inte använder mina bilar?
Peder: Nu har du skitit i det blå skåpet, Peter!

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.


Min krönikörkollega Peter Ternström tog av sig sin ena italienska perforerade designkörhandske i kalvskinn utan fingrar och kastade den rakt i ansiktet på mig i förra numret.

”Till skillnad från Peder Karlsson använder jag mina bilar”, skrev han bland annat, och hänvisade till att han har kört många tusen mil i sin Lamborghini Huracán, och att min Lamborghini bara stod till salu hos en bilhandlare. Woopdifrickindooptidoo, säger jag om det. 

Mycket har jag blivit anklagad för här i livet. Några saker felaktigt, men det mesta säkert med all rätt. Men att säga att jag inte använder mina bilar? Det är lite som att säga till Ken Block att han borde lära sig sladda, eller gå in i köket till Gordon Ramsey och säga att det är dags att han lär sig laga mat. Att jag använder mina bilar är ju typ det jag skryter om mest här i livet! Va fan!

Jag vet inte var jag ska börja för att jag är så otroligt låtsasupprörd över detta enorma övertramp kollegor emellan. 

Ska jag börja med den 700-hästars GT-R jag hade, som jag körde drygt 3 000 mil med, självklart året runt? Jag åkte också på ett event mitt i vintern och körde 278 km/h med den, på is. Strax efter den köpte jag en äkta Nascarbil och en matchande Dodge pickup med V10-motor och åkte på ett av Peters Gran Turismoevent i Polen och körde Nascarbilen på bana. Har du haft många Nascarbilar på de hundratals event du arrangerat genom åren, Peter? Jaså, bara min? Jaha, jag bara kollade. 

Jag har kört alla bilar jag någonsin haft året runt, jag har aldrig ställt av en bil. Har någon av dem sluppit vinterdäck är det bara för att jag har hunnit sälja den innan snön kommit. Jag har för mycket bråte i garaget, jag kan helt enkelt inte ställa av dem även om jag skulle vilja.

Jag slapp köpa vinterdäck till Aventadoren som såldes nyss, lite glad för det. Vågar inte fundera på vad de hade kostat. De är väl typ 1,5 meter breda. Men min Ferrari FF med raka rör körde jag året runt. Bland annat åkte jag och min dotter och köpte gran med den. Det blev lite barrigt, men det gjorde inte så mycket, för dagen innan hade jag varit till veterinären med min ena hund med den i framsätet. Så den var redan lite smutsig. 

Köpt gran har jag gjort med ganska många bilar när jag tänker efter, Ferrari, Lambo och Bentley är väl märkena som sticker ut. Bentleyn var bäst, fick in granen i bagageutrymmet nästan utan att böja den. Jag har vinterkört Lambo, Ferrari, Bentley, Porsche, AMG-Mercor och gud vet alla bilar jag har haft. 

Jag kör mina underbara hundar i dem, jag handlar mat med dem, jag gör allt med mina bilar som nisse banantuta gör med sin Volvo V70. Förmodligen mer. Och vet ni vad, jag har inte ens körhandskar på mig när jag kör dem. Sug på den ni alla Ferrariägare som går runt på stan i era märkesjackor och röda racing-skor medan bilen står i garaget för att det regnade för fyra dagar sedan. 

Sist jag tvättade en bil var Ronald Reagan president i USA, och sist jag ställde en bil åt sidan för att jag var rädd att den skulle rulla för många mil drömde jag en mardröm, för det har aldrig hänt. 

Nej, Peter. Du har utan tvekan lagt många mil i dina fantastiska Lamborghini, mer än de allra flesta utan tvekan. Du kan säkert vartenda bra fikaställe längs hela autobahn, men använt bilarna vetifasen om du har gjort.

Sedan är det möjligt att du ”använder” bilarna till det de är tänkta att användas till, och att jag kanske har missuppfattat just den biten lite grann, men det får en annan krönika avhandla.

Rulla till toppen