Peder: Stor har blivit större

"Vad tycker ni om resultatet? Viss skillnad?! Om det är vettigt eller inte är en annan fråga, men roligt är det i alla fall."
Annons

Peder: Stor har blivit större

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.


För lite drygt ett halvår sedan köpte jag en pickup, en Ford F250. Inte den största som finns men stor nog för att jag skulle vara tvungen att ta lastbilskort för att få köra den. Den fick bli min motivation att ta kortet tänkte jag, därför köpte jag den innan jag faktiskt hade det, annars hade det aldrig blivit av. 

Så fort kortet var på plats och jag kunde börja använda bilen kom jag i kontakt med en firma i Vallentuna som säljer delar till, och bygger om pickuper. De tyckte att den behövde lite kärlek, och efter 30 sekunders betänketid höll jag med. Vad kan vara nödvändigare än att ta en gigantisk pickup och göra den lite mer gigantisk. Genialt.

Nu är den äntligen klar! Eller tillräckligt klar i alla fall, det saknas fortfarande lite delar då pandemin inte riktigt har släppt greppet om världen men de viktiga delarna är på plats. Ny front, ny rumpa, lock över flaket, gigantiska däck, belysning i hjulhusen och lite annat smått och gott.

Dessutom har den utrustats med en megastereo med stor skärm istället för originalet, som ser ut att vara från Dackefejden. Kameror är installerade överallt vilket faktiskt gör den lite mer körbar än tidigare. Den är breddad och folierad också för säkerhets skull. 

Vad tycker ni om resultatet? Viss skillnad?! Om det är vettigt eller inte är en annan fråga, men roligt är det i alla fall. Hela processen med att välja delar, få till detaljerna man vill ha är magiskt tillfredställande när man håller på.

Så vad ska jag göra nu när den är klar? Bra fråga, följer jag mina gamla mönster åker den nog ut på annons inom någon vecka eller två. Det är liksom processen att välja och köpa bilen som är rolig tycker jag. Det är första gången man startar den med det nya avgassystemet som verkligen gör att håret ställer sig på armarna.

När man har haft den ett tag inser man kanske att det är lite jobbigt att ha en megatruck som daily driver. Man inser att det är lite struligt när man märker att man spärrar av parkeringsplatser för att den sticker ut 1,5 meter ur rutan och man kommer på att det inte är jättepraktiskt att ha en bil som behöver två fotbollsplaner för att vända om man behöver åka in till Stockholm. Jag kan inte ha den när jag åker till Täby centrum heller för den delen, den är för hög och för bred för att gå in i parkeringsgaragen, så ska jag dit får jag parkera halvvägs mellan där och hemma. Lite opraktiskt om man ska handla mycket. 

Men de sakerna tänker jag inte riktigt på när jag väljer bil, jag söker de som framkallar känslor, och den här gjorde verkligen det hos mig. Vi får väl se om den får stanna kvar eller inte. Jag ska ge den en chans i alla fall. Det beror på hur den sköter sig under inspelningen av Förnuft & Känsla. Slår den nytt banrekord behåller jag den, annars säljer jag. 

Så, då var det bestämt.

Annons
Annons
Rulla till toppen