Ternström: ”Den här storyn är alldeles för sinnessjuk”

På en mässa i Milano får krönikören höra en galen historia som utspelar sig på ett hotell i södra Texas.
Annons

Ternström: ”Den här storyn är alldeles för sinnessjuk”

Detta är en krönika, först publicerad i auto motor & sport nummer 5/2020. Innehållet är skribentens egen uppfattning.


I veckan som gick var det stor turismmässa i Milano. Där träffade jag branschfolk från hela världen, allt från turistguider till hotellkedjor och flygbolag. Det utväxlades visitkort, smuttades prosecco och minglades flera dagar i sträck.

Det blev också utrymme för en hel del småprat och anekdoter. Där snappade jag upp det roligaste jag hört på mycket länge. En representant från en hotellkedja i USA berättade.

Nu blir det alltså storytime. För den här berättelsen är alldeles för sinnessjuk för att jag ska kunna hålla den för mig själv. Vi ska till södra Texas, precis på gränsen till Mexiko. Händelsen utspelade sig i slutet av oktober på ett trestjärnigt hotell i staden McAllen.

En tidig lördagmorgon klev en gäst in i receptionen. En handelsresande från Kanada. Han skulle checka ut. Efter att utcheckningen, som tog mindre än en minut, var klar, förklarade mannen att han tyvärr nog orsakat stopp i avloppet. Han hade försökt lösa problemet själv genom att spola, men vattnet rann ändå inte ned ordentligt. 

Ett par timmar senare, runt klockan tio, kom rörmokaren. Efter att ha kämpat med stoppet i en kvart med vakuumpump och andra hjälpmedel konstaterade han att det var allvarligt. Han gick ned till sin bil och hämtade en maskin med en åtta meter lång och fem centimeter tjock stålspiral. Längst fram i spiralen satt en klo som kunde manövreras från maskinen. 

Den fördes sakta ned i toaletten, som var full med vatten. Meter för meter matades avloppet med den jättelånga spiralen, som skruvades av maskinen. När den kommit till tre meter hade rörmokaren fortfarande inte hittat något som satt i vägen. Han bestämde då att försöka ännu djupare. 

Vid fem meter tog det stopp. Men klon kunde inte greppa föremålet som satt i vägen. Plötsligt släppte det dock, och spiralen kom snabbt ytterligare två meter ned i avloppssystemet. Efter att ha kämpat lite med maskinen testade han klon igen. Och han fick napp!

När han drog tillbaka spiralen de sju metrarna genom avloppet visade det sig att det var ett duschdraperi som hade suttit i vägen. Vilken sjuk människa hade spolat ned ett duschdraperi, tänkte rörmokaren, och började plocka ihop sina prylar. 

En kvart senare tog rörmokaren trappan ned till receptionen. Här rådde nu full kalabalik. Det stod en ambulans på gatan utanför, samt två brandbilar och ett halvt dussin polisbilar. 

En hysteriskt skrikande kvinna låg på en bår och blev omhändertagen av ambulanspersonalen. Flera poliser sprang med dragna vapen uppför trappan mot hennes rum. 

Hon hade stått i duschen. Plötsligt hade hon hört ett konstigt krafsande ljud från toalettstolen. När hon kikade fram bakom draperiet hade en tentakel av stål kommit upp ur toaletten, jagat henne runt badrummet och försökt greppa tag i henne med en klo. Hon hade duckat, hoppat och slagits med den monstruösa skapelsen från helvetet i flera minuter. 

Till sist hade klon fått tag i hennes duschdraperi och slitit med sig det ner i avloppet.

Annons
Annons
Rulla till toppen